Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “Ministerul Apelor și Pădurilor ignoră criza lemnelor de foc!”

De la începutul lunii septembrie, la fel ca și anul trecut, cetățenii români se confruntă cu lipsa lemnelor de foc. În loc să găsească soluții concrete pentru a satisface o nevoie primară a populației - asigurarea confortului termic în perioada sezonului rece, ministrul apelor și pădurilor comunică nonșalant că unitățile administrativ-teritoriale și ocoalele silvice, ce gestionează fondul forestier proprietate publică din zonele lor, ar trebui “să încheie parteneriate”.

Deși a furnizat doar jumătate din cantitatea de lemn de foc cerută de populație – 700 mii mc față de 1,4 milioane mc solicitați, doamna ministru Doina Pană flutură victorios Hotărârea de Guvern nr.715/2017 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobată pe 5 octombrie.
Poate că e necesar să îi subliniem doamnei ministru Pană ceea ce este extrem de evident - această criză a lemnelor nu se rezolvă prin aprobarea unui act normativ. Drept dovadă, a trecut o lună de când este vigoare și românii cumpără lemne de foc din Bulgaria. Iar vremea de iarnă abia acum începe.
În consecință, pe termen scurt, Ministerul Apelor și Pădurilor nu va întreprinde nimic în acest sens. Iar ceea ce este mai îngrijorător, nici pentru anul 2018 nu sunt prevăzute acțiuni, astfel încât să se evite această situație în sezonul de iarnă viitor. Cetățenii sunt deci condamnați la frig, pentru că doamna ministru Doina Pană ne îndeamnă și la anul la “parteneriate” – fără estimări concrete și găsirea de surse pentru acoperirea lor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 4:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro