Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Războiul PSD cu societatea civilă – un demers primejdios pentru democrație”

Ofensiva PSD împotriva societății civile, materializată ca propunere legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, ajunge azi să fie dezbătută în plenul Senatului.

Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, exponenți de seamă ai luptei împotriva “statului paralel și ilegitim”, s-au gândit să taxeze reacția masivă a populației împotriva mișmașurilor guvernării pesediste.
Propunerile celor doi parlamentari PSD amenință respectarea drepturilor omului și afectează grav modul de funcționare a organizațiilor neguvernamentale. Excluderea unor domenii ca educație civică și democratică, drepturile omului și combaterea discriminării din definiția domeniului de activitate constituie ea însăși o acțiune de discriminare. Recunoaștem aici o tactică frecvent aplicată de PSD – aceea de a întoarce categorii sociale unele împotriva celorlalte, cu scopul evident de a destabiliza viața economico-socială a țării. În plus, PSD-ul se pune la adăpost prin cenzură, când vine vorba despre organizațiile care desfășoară activități de sprijinire sau opoziție față de partide, candidați sau demnități publice, acestea fiind eliminate de la obținerea statutului de utilitate publică.
Efectele nocive ale propunerii legislative ating nu numai organizațiile neguvernamentale, ci și fiecare cetățean, care, cu bună credință, alege să sprijine financiar o astfel de asociație. Raportarea în termen de 30 de zile de la încheierea semestrului precedent a persoanelor sau activităților care au generat venituri, constituie un demers extrem de periculos pentru asigurarea dreptului de asociere, garantat de Constituția României. Imaginați-vă această bază de date, obținută din raportări, cu numele și prenumele celor care donează, pentru diverse cauze, la îndemâna PSD. Momentan e doar un exercițiu de imaginație, dar persecutarea celor care sunt împotriva PSD-ului sau oricărui alt partid ar fi astfel la un click distanță. Reducerea la tăcere a românilor și instaurarea unor noi presiuni birocratice, care să descurajeze inițiativele asociative, sunt de fapt practici ce arată caracterul autoritarist al partidului aflat la guvernare.
Domnilor parlamentari PSD, știm că supravegherea în masă ar servi de minune intereselor partidului ai căror membri sunteți, dar dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal au dobândit caracterul unor drepturi fundamentale. Reacționați în consecință și respingeți în plen acest proiect legislativ, avizat negativ chiar și de guvernul vostru!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro