Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
PSD-ALDE a respins propunerea legislativă privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale

Luni, 27 septembrie, în plenul Senatului, majoritatea PSD-ALDE a respins propunerea legislativă privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale.

Deși, în ultima vreme, organizațiile neguvernamentale au semnalat cazuri de tăieri ilegale în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, Parcul Național Porțile de Fier, Parcul Național Domogled-Valea Cernei, Parcul Național Retezat, coaliția PSD-ALDE este imună la orice măsură concretă, care se impune neîntârziat. Guvernul simulează interesul pentru ariile protejate, dar, de fapt, dă dovadă de superficialitate și incompetență, prin pasarea responsabilității de la o instituție la alta, atunci când sunt date publicității cazurile de tăieri ilegale.
Am propus prin proiectul de lege măsuri ferme pentru protejarea pădurilor din România, și anume interzicerea exploatării masei lemnoase, timp de zece ani, în zonele de protecție și zonele de conservare durabilă din parcurile naționale și realizarea, în această perioadă, a unui studiu privind efectele de mediu, sociale și economice ale biodiversității și serviciile ecosistemice. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților, unde îl voi susține în calitate de inițiator.

Detalii suplimentare:

https://www.senat.ro/Legis/lista.aspx?nr_cls=L312&an_cls=2017
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro