Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
„Realizarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a fost adoptată tacit de Senat!”
Propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice a fost adoptată tacit de Senat. În continuare, ea va urma procedura parlamentară și va intra în dezbaterea la Camerei Deputaților.


Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaților ar trebui să se aplece cu atenție asupra considerentelor avute în vedere în inițierea și promovarea acestui proiect de lege.
Reamintesc că, România începe să se alinieze celorlalte țări europene în ceea ce privește promovarea vehiculelor electrice și, mai mult, chiar partidele aflate la guvernare au implementat măsuri prin care acordă subvenții pentru achiziționarea de vehicule electrice. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății a semnalat că, în anul 2017, s-a atins cea mai mare concentrație de dioxid de carbon din ultimii 800 de mii de ani, în România au intrat de la începutul anului peste 400.000 de mașini second-hand, care sporesc cantitățile de emisii în marile orașe deja afectate de poluarea atmosferică. Acest fapt trebuie să reprezinte pentru guvernanți un motiv însemnat de îngrijorare. În plus, un studiu realizat recent de ONG-ul european Transport & Environment a demonstrat că, în Europa, chiar dacă energia electrică este produsă în urma arderii combustibililor fosili, mașinile electrice emit cu 50% mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât cele diesel.

Beneficiile sunt evidente de ambele părți – autorități și populație. Cu cât vom avea mai repede infrastructura de alimentare a vehiculelor electrice, adică suficiente stații de încărcare accesibile, cu atât oamenii vor achiziționa mai multe mașini electrice, cu grad redus de poluare și siguranță sporită. Sper ca deputații majoritari să evalueze corect necesitatea acestui proiect legislativ și să voteze în favoarea adoptării sale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro