Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Noile atribuții ale polițiștilor locali privind circulația pe drumurile publice au fost adoptate tacit de Senat”

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, având ca obiect atribuțiile poliției locale în acest domeniu, a fost adoptată tacit de către Senat.

Polițiștilor locali li se recunosc astfel drepturile și atribuțiile prevăzute în statutul lor conform legii, prin aceste modificări urmărindu-se corelarea prevederilor OUG 195/2002 cu cele ale Legii nr.155/2010 a Poliției Locale. Polițiștii locali vor putea să îndrume, supravegheze și controleze respectarea normelor de circulație pe drumurile publice și să ia măsuri, dacă se constată încălcări ale legii. Dirijarea traficului, legitimarea și, dacă e cazul, amendarea șoferilor și aplicarea contravențiilor se numără printre noile atribuții ale poliției locale.
Practic, aceste modificări și completări vin să clarifice reglementările existente, care generau aplicări interpretabile ale legii, cu decizii anulate ulterior în instanță.
Proiectul de lege va intra acum pentru dezbatere la Camera Deputaților, care este for decizional și, în calitate de inițiator, voi susține aprobarea sa pe parcursul procedurii parlamentare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro