Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (deputat PNL): „La un an de mandat, arădenii merită să știe ce am făcut pentru ei!”

Se împlinește un an de când arădenii au pus ștampila pe unul dintre candidații din circumscripția lor electorală care să-i reprezinte în Parlamentul României. Printre cei aflați pe lista Partidului Național Liberal a fost și tânărul Glad Varga, trimis în Camera Deputaților.

Atunci când arădenii au pus ștampila în dreptul lui, se presupune că au validat niște propuneri pe care le-a făcut în schimbul votului lor. Iar după un an de mandat, cetățenii care l-au votat au dreptul și posibilitatea concretă să vadă ce a făcut el, într-un an de zile, în Parlament, pentru alegătorii săi. <
„Iată că a trecut un an de când arădenii au ales să-mi încredințeze votul lor, prin care să-i reprezint în Parlamentul României. Sunt de părere că legătura dintre mine și cei care m-au votat trebuie să fie una permanentă și cred că nu doar după patru ani de mandat, aceștia trebuie să cunoască activitatea mea, să știe ce am făcut pentru ei, ca o răsplată pentru că m-au trimis să-i reprezint.
Pentru că se împlinește un an de la alegeri, am deja un an de mandat, aș vrea să le relatez pe scurt activitatea mea; luari de cuvânt: 23 (în 22 sedinte), declarații politice:16 (din care 11 consemnate conform materialului depus la secretariatul de ședință), propuneri legislative inițiate:26, întrebări și interpelări: 87 și 5 motiuni.
De asemenea am avut o serie de proiecte și propuneri legislative privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, modificarea Legii nr.211/2011 privind regimul deșeurilor, modificarea alin.(1) al art.32 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale sau completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor
Săptămâna aceasta încep în Parlament dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2018. «Sunt bani» a fost mesajul Guvernului PSD-ALDE, însă situația pe hârtie este departe de a fi încurajatoare pentru o dezvoltare economică reală și consolidată.
Din dorința de a deține supremația în ceea ce privește controlul asupra banilor publici, transpusă prin așa-numita „revoluție fiscală” și prin alocările prevăzute în proiectul de buget pe anul 2018, PSD-ALDE privează de sume importante administrațiile locale din întreaga țară, iar Aradul nu face excepție.
Considerând cele de mai sus, am depus o serie de amendamente la proiectul de buget de anul viitor, pentru care am propus și surse de finanțare. Printre acestea se numără alocarea de fonduri suplimentare, în valoare totală de aproximativ 46,6 milioane lei, pentru investiții de amenajare a legăturii dintre strada Cometei și Centura Arad, finalizarea construcției stadionului UTA Arad, modernizarea rețelei de termoficare a CET, reabilitarea străzilor din Municipiul Arad.
De asemenea, am solicitat suplimentarea cu 27,8 milioane lei a sumelor prevăzute pentru restaurarea Cetății Șiria și Cetății Șoimoș, monumente istorice de valoare națională, a căror reabilitare va contribui la dezvoltarea turismului și, implicit, creșterea standardului de viață a comunităților locale din județul Arad.
Am considerat importantă necesitatea ca Ministerul Turismului să dispună de un fond pentru despăgubirea turiștilor afectați de cazul Omnia Turism și, în acest sens, am depus un amendament de suplimentare a bugetului acestui minister cu 1 milion de lei, care să fie utilizați în acest scop. După dezbaterile în comisiile parlamentare, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 este prevăzut a intra pentru dezbatere în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, cu vot final pe 21 decembrie 2017.
Aceasta este pe scurt activitatea mea în Parlamentul României și cred din tot sufletul dragi arădeni că nu v-am dezamăgit în anul care a trecut de când voi m-ați trimis acolo. Vreau ca și pe viitor să lupt pentru cetățeni, pentru Arad și îmi doresc ca banii noștri să se întoarcă la bugetul local. Îmi doresc ca investițiile municipiului și ale județului să continue, iar arădenii să se poată bucura de un trai mai bun”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro