Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a primit aviz favorabil în Comisia pentru muncă și protecție socială!

După adoptarea tacită în Senat, propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice a intrat în dezbatere la comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

La sfârșitul lunii ianuarie, proiectul de lege a obținut avizul favorabil al Comisiei pentru muncă și protecție socială, urmând ca și celelalte comisii să transmită raport sau aviz, după caz, în cel mai scurt timp.
Proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii alimentare pentru vehicule electrice (PLx nr.560/2017) poate fi consultat pe website-ul Camerei Deputaților. Acesta prevede ca, până la 31 decembrie 2020, autoritățile locale din localitățile cu peste 100.000 de locuitori să realizeze minim cinci puncte publice de reîncărcare, cu capacitate de alimentare de 4 mașini fiecare; sectoarele al municipiului București să realizeze minim zece puncte publice de reîncărcare în fiecare sector, cu capacitate de alimentare de 10 mașini; benzinăriile cu peste 16 pompe de alimentare să realizeze minim două puncte publice de reîncărcare cu capacitate de alimentare de 2 mașini.
La considerentele în baza cărora am inițiat proiectul de lege – aportul utilizării vehiculelor electrice la diminuarea poluării aerului și alinierea țării noastre la tendințele europene de dezvoltare a transportului electric, se mai adaugă unul: Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru că nu a notificat cadrul național de politică conform Directivei 2014/94/UE referitoare la instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi.
Adoptarea acestui proiect de lege devine astfel stringentă, suplinind lipsa măsurilor luate la nivel guvernamental. Consider că este important ca parlamentarii să voteze în favoarea sa, pentru ca România să nu riște intrarea în procedură de infringement și în acest domeniu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro