Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Un drept al cetățenilor este trecut ca realizare a Guvernului Dăncilă

În bilanțul de 100 de zile al Guvernului Dăncilă, protecția mediului lipsește cu desăvârșire atât din capitolul de realizări, cât și din cel al priorităților pentru trimestrul II.

Riscul de infringement din cauza poluării ridicate a aerului în marile orașe, managementul deficitar al deșeurilor, consolidarea capacității instituționale a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, asigurarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de epurare a apelor uzate urbane, reglementarea sectorului forestier, combaterea efectelor schimbărilor climatice, respectarea Acordului de la Paris sunt probleme nesemnificative pentru Guvernul actual, care continuă politica defectuoasă a guvernelor PSD-ALDE anterioare cu privire la acest domeniu de importanță vitală pentru sănătatea populației și a factorilor de mediu.
Guvernul Dăncilă include însă “Intervenția în zonele afectate de inundații”, ca realizare în bilanțul de guvernare. Și menționează în continuare: “diguri recepționate – 15 km; familii care au primit ajutoare – 49; Valoarea ajutoarelor acordate – 353.500 lei; Fonduri alocate pentru 9 județe afectate de inundații – 57,8 mil.lei.” Ca și cum o persoană și-ar flutura ca succes îndeplinirea sarcinilor pe care le are prevăzute în fișa postului și pentru care a fost angajat.
Îi reamintim doamnei prim-ministru că, în conformitate cu prevederile Legii nr.481/2004 privind protecția civilă, cetățenii care au suferit pagube ca urmare a efectelor unui dezastru au dreptul la ajutoare de urgență și despăgubiri.
Înțelegem că membrilor Guvernului PSD-ALDE nu le rămâne decât să aștepte efectele schimbărilor climatice ca să mai aibă una-două realizări. Astfel se explică și absența măsurilor din domeniul aferent. Să treci la realizări ceea ce i se cuvine în mod legitim cetățeanului denotă o josnicie cruntă, caracteristică a PSD-ului, care nu mai poate fi negată de nimeni.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro