Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Programul Rabla pentru Electrocasnice, un rateu al AFM; deputatul Glad Varga cere demisia președintelui Dan Cătălin Vatamanu

Administrația Fondului pentru Mediu ar fi trebuit să dea astăzi startul programului Rabla pentru Electrocasnice. Potrivit unui anunț al AFM: „Cei interesați vor putea să se înregistreze în aplicația disponibilă pe site-ul AFM – www.afm.ro și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/ . În acest fel, vor putea fi obținute voucherele electronice, care au o valabilitate de 15 zile. Acestea pot fi folosite la comercianții autorizați, atât fizic, cât și online, în schimbul unui aparat vechi. Valorile voucherelor și detaliile suplimentare le găsiți în Ghidul publicat pe site-ul AFM.”

Produsele pe care românii ar fi trebuit să le poată achiziționa prin intermediul acestui program sunt mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.
Din păcate însă, programul Rabla pentru Electrocasnice a debutat cu stângul, site-ul Administrației Fondului pentru Mediu fiind blocat, încă de dimineața, astfel încât persoanele doritoare să intre în program nu au avut posibilitatea să facă acest lucru. Puțin după ora 12.00, cei de la AFM au încercat să justifice cele întâmplate prin „contextul general de instabilitate a securității cibernetice”, „suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere”. AFM a anunțat amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, cere demisia președintelui AFM, Dan-Cătălin Vatamanu, pe care îl consideră vinovat pentru rateul dat astăzi de AFM. „Îl rog pe domnul Dan-Cătălin Vatamanu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, să facă un gest de onoare și să-și dea demisia. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un rateu repetat al AFM. Consider că programul de reciclare pentru electrocasnice este foarte important și așteptat de foarte mulți oameni. Explicațiile date sunt inacceptabile, trebuie să restabilim credibilitatea programului, să avem instituții capabile să gestioneze bine problemele de mediu”, a declarat Glad Varga.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro