Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
oana.toiu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Oana-Silvia Țoiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Oana-Silvia ȚOIU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Vechimea în muncă pentru medicii de familie și medicii stomatologi va fi recunoscută. Legea inițiată de Oana Țoiu a fost promulgată

Vechimea în muncă pentru medicii de familie și pentru medicii stomatologi va fi recunoscută, la angajare și la încadrarea în grila de salarizare, mulțumită legii inițiate de deputata Oana Țoiu, lege care a fost promulgată marți, 10 ianuarie.

13 ianuarie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Românii vor putea cumpăra vechime în muncă până în 2026, conform proiectului de lege depus de deputata Oana Țoiu

Deputata USR Oana Țoiu a depus un proiect de lege pentru prelungirea până în 2026 a termenului până la care viitorii pensionari își pot cumpăra vechime în muncă. Dacă inițiativa USR va fi aprobată, zeci de mii de români își vor putea completa anii de vechime și, implicit, nu vor rămâne în afara sistemului de pensii contributive.

11 ianuarie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Senatul a adoptat două legi din pachetul USR de susținere a liber-profesioniștilor: recunoașterea vechimii în muncă a psihologilor și a asistenților sociali

Senatul a adoptat, cu unanimitate de voturi, două legi care fac parte din pachetul USR de susținere a liber-profesioniștilor: recunoașterea vechimii în muncă a psihologilor și a asistenților sociali.

23 decembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Senatul a adoptat în unanimitate legea care le dă dreptul tinerilor din protecția statului în centre rezidențiale să opteze pentru sprijin pentru o viață autonomă, oricând între 18 și 26 de ani.

„Am reușit să unim partidele pentru a le da tinerilor din sistemul de protecție o șansă mai bună și sprijin pentru o viață autonomă. Legea trecută astăzi de Senat le va permite să opteze pentru sprijinul financiar de mutare din centrul rezidențial, de 9.000 de lei o dată și de 2.500 de lei lunar până la împlinirea vârstei de 26 de ani, oricând sunt ei pregătiți să facă această mutare, nu doar exclusiv la împlinirea vârstei de 18 ani ca până acum.

21 decembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la deputații Oana Silvia Țoiu și Cristian Gabriel Seidler (Grupul parlamentar al USR)
Ipocrizia CCR: Supraimpozitarea pensiilor speciale este neconstituțională, dar supraimpozitarea contractelor part-time, nu

Decizia de astăzi a Curții Constituționale pe sesizarea USR privind supraimpozitarea contractelor part-time confirmă faptul că, în actuala alcătuire, CCR apără mai puțin Legea fundamentală în litera și spiritul ei și mai mult pe privilegiați. Așa cum fac și politicienii care i-au nominalizat pe actualii judecători CCR.

14 decembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru tineret și sport, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Tichete de sportiv de 150 de RON/lună pentru a susține antrenamentele copiilor și juniorilor

Copiii care practică sport în România vor avea, din 1 ianuarie 2023, o susținere de 150 de ron/lună pentru echipament, transport la evenimente și nutriție adecvată.

Raportul de adoptare al proiectului de Lege PL-x nr. 468/2021 pentru completarea Legii educației fizice și sportului nr.69/2000, al Comisiei pentru tineret și sport, a primit astăzi, în Parlament, în Camera decizională, 237 de voturi pentru și 18 abțineri și legea merge la promulgare.

26 octombrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul poarlamentar al USR)
Palatul Parlamentului iluminat în culoarea albastru de 18 octombrie
Ziua Europeană de luptă împotriva Traficului de Persoane

Iluminarea va fi realizată în intervalul 19:00-19:30, în culoarea albastru, pentru a atrage atenția asupra acestei forme de crimă organizată și pentru a crește nivelul de conștientizare a populației.

18 octombrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
USR cere Guvernului să actualizeze prețul de referință al lemnului de foc, potrivit obligațiilor impuse de legea consumatorului vulnerabil. Oana Țoiu: Să o facă acum, pentru că pentru mulți români plafonarea e insuficientă, iar afară e deja frig!

Deputata USR, Oana Țoiu, atrage atenția că Guvernul nu respectă legea în ceea ce privește prețul lemnului de foc, ignorând obligația impusă de Legea consumatorului vulnerabil, prin care prețul de referință al lemnului de foc trebuie actualizat anual prin hotărâre de guvern, iar românii cei mai săraci sunt cei uitați de conducătorii de la Palatul Victoria.

6 octombrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Monica-Elena Berescu și Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Inițiativă pentru reinserția mamelor minore în sistemul educațional și reintegrare socială

Deputatele USR, Monica-Elena Berescu și Oana Țoiu, au depus un proiect de lege pentru protejarea mamelor minore.

21 septembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Senatul a adoptat în unanimitate inițiativa USR - organizarea claselor de acomodare pentru copii români care revin acasă după ce au urmat forme de învățământ în străinătate

a adoptat în unanimitate inițiativa legislativă a USR: înființarea grupelor de acomodare pentru copiii care revin din Diaspora, în cadrul cărora preșcolarii și elevii vor beneficia de cursuri de limbă, cultură și civilizație română, în paralel cu orele de curs obligatorii.

7 septembrie 2022 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la Comisia pentru tineret si sport
România, #BeActive!
Comisia pentru tineret și sport a Camerei Deputaților și Ministerul Sportului vă invită să vă alăturați Săptămânii Europene a Sportului

Miercuri, 31 august, ora 10.00, Comisia pentru tineret și sport a Camerei Deputaților și Ministerul Sportului vă invită la un briefing de presă dedicat prezentării Săptămânii Europene a Sportului în România, ediția 2022, și a activităților care vor fi derulate în cadrul evenimentului.

30 august 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru tineret și sport, doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Deschidem Parlamentul pentru TINEri

Astăzi, de Ziua Internațională a Tineretului, lansăm programul „Parlamentul pentru TINEri”, în cadrul căruia o dată pe lună elevii de gimnaziu și de liceu vor deveni deputați pentru o zi, vor dezbate și vota propuneri de legi și amendamente proprii într-un exercițiu non-formal prin care simulăm, o dată pe lună, procesul legislativ la Comisia pentru Tineret și Sport.

12 august 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)

Victimele violenței domestice vor avea acces la locuințele sociale și la cele de necesitate. Legea inițiată de deputata Oana Țoiu a fost promulgată de Președintele României

28 iulie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru tineret și sport, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Legea tineretului, care a adunat timp de patru ani praf în sertarele Parlamentului, devine azi legea tinerilor în Comisia pentru tineret și sport condusă de USR

Dacă în restul UE aproape jumătate din fiecare generație tânără ajunge să aibă studii superioare, la noi vorbim de doar un sfert, iar provocările se păstrează și pe piața forței de muncă, unde, deși avem deficit de resurse umane și resurse umane calificate, avem și o rată mică de ocupare în rândul tinerilor, de doar 20,8% pe ultimul trimestru din 2021.

29 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Silvia Țoiu și Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Protecție pentru victimele violenței domestice

Proiectul legislativ depus de deputatele USR, Oana Țoiu și Oana Cambera, care acordă victimelor violenței domestice dreptul de a avea acces la locuințele de necesitate sau la cele sociale, a fost votat astăzi în plenul Camerei Deputaților cu majoritate de voturi și pleacă la promulgare.

22 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Monica Elena Berescu (Grupul parlamentar al USR)
Modificăm Codul de Procedură Penală: Audierea minorilor abuzați sexuali se va realiza obligatoriu într-un spațiu amenajat în acest scop și în prezența unui psiholog

Deputatele USR, Monica Berescu și Oana Țoiu, propun modificarea Codului de Procedură Penală în cazul audierii minorilor, victime ale abuzurilor sexuale.

22 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Silvia Țoiu și Oana Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al USR)
Locuințe sociale și de necesitate pentru victimele violenței domestice

Proiectul legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu și Oana Cambera, care acordă victimelor violenței domestice dreptul de a avea acces la locuințele de necesitate sau la cele sociale, a primit raport de adoptare în unanimitate de la Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților și urmează să fie inclus pe ordinea de zi a plenului pentru dezbateri și vot final.

16 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Activitatea medicilor de familie va avea recunoaștere deplină ca vechime în muncă. Senatul a votat astăzi legea în unanimitate!

Inițiativa legislativă repară o nedreptate făcută zecilor de mii de medici de familie, de specialitate sau stomatologi care lucrează în cadrul propriilor lor cabinete medicale.

7 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Medicii care lucrează în propriile lor cabinete individuale vor avea vechimea în muncă recunoscută

Propunerea legislativă pe care am inițiat-o este în linie dreaptă pentru a trece de Senat. Legea a primit deja vot favorabil de la Comisia pentru muncă, familie și protecție socială și avizele favorabile de la Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ.

16 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președinta Comisiei pentru tineret și sport, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Militarii care au participat la jocurile Invictus au fost premiați la Parlament de Comisia pentru tineret și sport și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

Sportul vindecă, nu are limite și înseamnă mai mult decât activități ce necesită exerciții fizice, iar eforturile și meritele pentru a servi țara cu onoare trebuie recunoscute și apreciate

4 mai 2022 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru tineret și sport, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR) și președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Pavel Popescu (Grupul parlamentar al PNL)

Vă invităm marți, 3 mai, ora 16.00, la ședința reunită a Comisiei pentru tineret și sport și a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ale Camerei Deputaților, care are loc în sala “Mihai Viteazu”, nivel P1.

3 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru tineret și sport, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)

Li se tot spune că viitorul e al lor, dar asta este ca și cum ai promite că vine răsăritul. E corect dar se întâmplă oricum.

2 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Proiect de lege pentru integrarea școlară a copiilor întorși din diaspora, pe tot parcursul anului

Deputatele USR Simina Tulbure și Oana Țoiu au depus luni, 21 martie, un proiect legislativ de completare și modificare a Legii educației naționale în sprijinul elevilor din Diaspora și familiilor acestora, dar și al profesorilor care predau unor elevi școlarizați anterior în alt stat.

21 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)

Victimele violenței domestice vor avea acces la locuințele sociale și la cele de necesitate, în urma unui proiect legislativ depus de deputatele USR Oana Țoiu și Oana Cambera, adoptat de Senat ieri

8 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Soluții legislative pentru start-up-urile tech care intenționează să se mute din România pentru a atrage investiții de peste 5 milioane de euro

Antreprenorii și investitorii români își doresc introducerea acțiunilor executive, care dau acționarului mai multe voturi per acțiune.

17 februarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Comisia juridică din Senat a refuzat să voteze legea prin care violatorii minorilor nu mai scapă de închisoare

Propunerea legislativă 494/2021 a USR care stabilește limita de vârstă sub care un act sexual cu un minor este încadrat automat la viol, cu pedepsele aferente, era pe ordinea de zi, pentru a fi votată, marți, 8 februarie, în Comisia juridică din Senat, dar președinta Comisiei, Iulia Scântei, a închis ședința înainte ca votul să aibă loc, deoarece au invocat lipsa cvorumului. Termenul de raport și de vot în Senat nu va mai putea fi îndeplinit.

9 februarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Legea 221/2021: Adulții care se vaccinează și părinții care își însoțesc copiii la vaccin au o zi liberă plătită

În baza Legii 221/2021, inițiată de deputații Oana Țoiu și Radu Molnar, românii au dreptul la o zi liberă pentru vaccinarea anti-COVID-19 și pentru a-și însoți copilul minor la vaccin.

26 ianuarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Bode cumpără brățări doar pentru 1 din 4 agresori. Pentru 3 din 4 victime, cum le-o fi norocul…

Este o veste bună că Guvernul a demarat procedurile pentru achiziția brățărilor electronice care protejează victimele violenței domestice. Era o măsură așteptată și era obligația lor legală să fie funcțională în martie anul acesta. Este mai bine ceva decât deloc.

13 ianuarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
România ar putea da absorbante gratuite fetelor vulnerabile în școli pe modelul Scoției și New Yorkului, din toamna anului 2022. Propunerea de lege a deputatei Oana Țoiu

Oana Țoiu, deputat USR și președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială în perioada decembrie 2020-2021, a primit raport favorabil în unanimitate în comisia de fond pentru inițiativa legislativă „Împreună pentru fete” și avize favorabile de la Consiliul Economic și Social, comisiile pentru administrație din ambele Camere, comisiile pentru învățământ și buget din Senat, comisiile pentru drepturile omului, egalitate de șanse din Camera Deputaților. Legea ar putea ajunge în plen anul acesta, pentru a fi inclusă în bugetul din 2022.

6 decembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamnele deputat Oana Țoiu și Oana Cambera (Grupul parlamentar al USR)
“Locuințe pentru victimele violenței domestice”

Deputatele USR Oana Cambera și Oana Țoiu au depus o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii locuinței 114/1996 ce vizează includerea victimelor violenței domestice în categoria beneficiarilor de locuințe sociale și posibilitatea de acordare a locuințelor de necesitate.

25 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Participarea la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)” (Reykjavik, Islanda, 9-10 noiembrie 2021)

Doamna deputat Oana Țoiu, președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, și doamna deputat Diana Stoica, secretar al Comisiei pentru sănătate și familie, vor participa, în perioada 9-10 noiembrie 2021, la Reykjavik, în Islanda, la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)”.

8 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Organizăm la Comisia pentru muncă și protecție socială primul concurs de angajare pentru persoane cu dizabilități, din istoria Camerei Deputaților

În cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților derulăm un concurs dedicat persoanelor cu dizabilități, pentru ocuparea unui post vacant pe durată determinată.

5 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Astăzi Plenul Camerei Deputaților are la vot raportul favorabil pentru acordarea stimulentului de reinserție profesională pentru părinți, de 1500 de RON, în primul an al copilului

Plx 201/2021, care privește concediul și indemnizația lunară de creștere a copiilor, este astăzi pe ordinea de zi din Plen cu raport favorabil pentru un set de amendamente care asigură că perioada în care un părinte poate cere stimulentul de reinserție profesională de 1500 de RON se extinde de la doar primele șase luni de viață ale copilului la oricând în primul an al acestuia.

3 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Am dublat perioada în care se poate cere suplimentul de reinserție profesională, de 1.500 de lei, de la primele 6 luni la primele 12 luni ale copilului

Stimulentul de inserție în cuantum de 1.500 lei/lună se acordă unuia dintre părinți dacă se întoarce la locul de muncă înainte de împlinirea copilului a vârstei de 12 luni, fiind o perioadă dublă față de cea inițial prevăzută de OUG 26/2021.

30 septembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Am introdus necesitatea acordului angajatorului pentru continuarea activității în mediul public de la 65 la 70 de ani

Proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare (L229/2021), inițiat de Guvern, se află în prezent în dezbaterea Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului.

22 septembrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)
Susținem utilizarea semnăturii electronice

Noi, USR PLUS, am susținut dintotdeauna digitalizarea și facilitarea relațiilor cetățeanului cu statul, dar și a celor implicați în mediul privat.

6 septembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR )
„Ziua liberă pentru vaccinare, legea 221/2021, a intrat in vigoare”

A fost promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, iar românii își pot cere drepturile prevăzute de ea.

USR PLUS susține vaccinarea cetățenilor ca principală măsură de protejare și stopare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. [...]

30 iulie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana-Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al USR)

Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege USR PLUS care încurajează vaccinarea prin acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează, respectiv părinților care își însoțesc copilul la vaccinare.

29 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
Proiect USR PLUS în sprijinul angajaților și angajatorilor: O zi liberă pentru vaccinare

USR PLUS susține vaccinarea cetățenilor ca principală măsură de protejare și stopare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest sens, deputații Oana Țoiu și Radu Molnar au depus joi o inițiativă legislativă astfel încât persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să beneficieze, la cerere, de o zi liberă.

20 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, doamna deputat Oana Silvia Țoiu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
Autoritățile locale transformă comunitățile pentru copii

Oana Țoiu, președinta Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, și Pieter Bult, Reprezentul UNICEF în România, au găzduit joi, 25 martie, o discuție online pe tema Orașelor Prietene ale Copiilor și a modului în care autoritățile centrale și locale pot veni în sprijinul copiilor vulnerabili.

29 martie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 28 ianuarie 2023, 21:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro