Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea Roșca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mircea Roșca (Grup PNL)

Deputatul liberal Mircea Roșca, reprezentant al comunităților de pe Valea Prahovei, a susținut, marți, 30 septembrie, în plenul Camerei Deputaților, declarația politică intitulată “Câți oameni mai trebuie să moară pe DN1 ca să reacționați, stimați guvernanți?”.

Intervenția deputatului liberal vine ca urmare a tragicului accident de circulație care s-a produs, sâmbătă, 27 septembrie în apropierea localității Câmpina pe DN1, în urma căruia șase persoane și-au pierdut viața.
Textul acestei declarații politice este redat în continuare:
“Câți oameni mai trebuie să moară pe DN1 ca să reacționați, stimați guvernanți?
Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,
Declarația mea politică de astăzi este un strigăt de revoltă adresat autorităților statului, pentru că despre un apel nici nu poate fi vorba.
Pasivitatea autorităților statului, în frunte cu Guvernul Ponta nu mai poate fi tolerată când vine vorba despre pierderi de vieți omenești, așa cum s-a întâmplat sâmbătă, 27 septembrie, pe Valea Prahovei, când în urma accidentului tragic de pe DN1 șase oameni și-au găsit sfârșitul. Un adevărat carnagiu care ar fi putut fi evitat dacă se luau din timp toate măsurile pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare.
În primul rând, în calitate de locuitor al Văii Prahovei, și apoi de parlamentar condamn lipsa implicării autorităților centrale, de la Ministerul Transporturilor la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, care deși sesizate în nenumăarte rânduri asupra pericolelor din trafic pe DN1, nu au reacționat în niciun fel.
Am semnalat aceste aspecte printr-o serie de intervenții susținute în Camera Deputaților și am clamat nevoia de realizare a lucrărilor de infrastructură în zonele cu potențial crescut de risc, adevărate amenințăr la adresa siguranței rutiere pe DN1. Dacă oficialii CNADNR ar fi conștienți de rolul lor în asigurarea unui cadru stabil și sigur pentru toți cei aflați în trafic, de la conducători auto la pietoni, ar fi realizat aceste lucrări de intervenție prin montarea de separatoare de viteză sau construcții de sensuri giratorii, și astfel s-ar fi putut evita acest ultim accident cumplit.
În schimb, doar tăcere din partea guvernanților.
Numai o tragedie le mai smulge, din când în când, câte un cuvânt, o reacție slabă, pentru ca apoi să se aștearnă din nou tăcerea. Contabilizăm de la lună la lună, de la an la an, victime după victime într-un bilant negru al accidentelor înregistrate pe DN1.
Din păcate, aceste decese rămân cifre într-o statistică rece, fără ca ele să nască și acțiune din partea celor responsabili.
Urgența rămâne, stimați guvernanți, și ea se acutizează cu fiecare viață pierdută într-un accident rutier pe DN1. Totul depinde de dumneavoastră și de cât suportă conștiința dumneavoastră să fie încărcată cu victime ale acestor accidente.
Stimați guvernanți, vă somez public să demarați de urgență procedurile pentru realizarea tuturor acestor amenajări rutiere care să sporească siguranța în trafic pe DN1.
Orice amânare înseamnă noi și noi victime ale unui sistem inert și preocupat de cu totul alte probleme, care nu au nicio legătură cu viața de zi cu zi a cetățenilor acestei țări. Strategiile pe care le creionați în biroruri departe de realități, nu țin loc de mamă, de tată, frate sau soră de dispariția cărora, în urma unor astfel de accidente, sunteți deopotrivă răspunzători.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 24 mai 2024, 3:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro