Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea Roșca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Tentativa de a minimiza la nivel public acest dosar de corupție în care sunt implicați foști miniștri, unii dintre ei actuali parlamentari, pentru care DNA solicită începerea urmăririi penale, denotă disperarea prezidențiabilului Ponta ca mămăliga să nu-i explodeze în față în plină campanie electorală.
Trimiterea Parlamentului forțat în vacanță electorală, face parte din strategia Puterii de a amâna până după alegeri tranșarea situației prin vot în cele două Camere, în cazul celor trei demnitari, pentru care Parchetul înaintează solicitări de ridicare a imunității.
Ne-am obișnuit deja ca parlamentarii Puterii să obstrucționeze, prin vot negativ dat în Parlament, actul de justiție și să facă zid în jurul colegilor asupra cărora planează suspiciuni în diverse dosare penale. Acum, tertipul cu vacanța prelungită până după alegerile prezidențiale le servește din plin interesului de etapă de a-l proteja pe Victor Ponta în competiția electorală de un scandal de corupție în care sunt implicați membrii marcanți ai PSD.
Și astfel, pentru a nu fi acuzați că îi apără prin vot pe cei suspecți, au decis să pună lacătul pe Parlament timp de o lună și să evite dezbaterea subiectului.
În calitate de deputat liberal, alături de colegii mei din ACL, condamn acest stil mafiot de solidarizare practicat de gașca puterii și solicit convocarea Parlamentului de către cei doi președinți de îndată ce aceste solicitări ale Parchetului ajung la cele două Camere. Comisiile juridice și apoi plenul sunt singurele care trebuie să decidă prin vot asupra acestor solicitări, nu domnul Zgonea sau domnul Tăriceanu, care din postura de locotenenți ce-i țin spatele prezidențiabilului Victor Ponta, blochează procedurile parlamentare, fapt ce afectează grav imaginea Parlamentului.
În aceste condiții, ce fel de președinte poate fi Victor Ponta? Cum putem crede că se va ocupa de problemele românilor, când singurul său obiectiv este să-și apere propria piele? Și asta cu încălcarea statului de drept și transformarea instituțiilor esențiale , inclusiv a Parlamentului, în anexe personale.
Românii au nevoie de un președinte care să aducă România pe drumul cel bun, al lucrului bine făcut.
Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, este singurul care a venit cu un program concret, care vizează schimbări profunde pentru ca România să devină cu adevărat prosperă, iar reforma instituțiilor politice și administrației reprezintă un alt palier care trebuie pus în ordine și scos din zona politicianistă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 24 mai 2024, 3:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro