Curriculum Vitae
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Răzvan Rotaru > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Roșca (Grup PNL)

"Vizita de sâmbătă a domnului Ministru Eugen Nicolăescu - un bun prilej să reluăm discuțiile pe tema calității serviciilor de sănătate și a condițiilor din spitalele Județului Prahova"

La întâlnirea cu Ministrul Sănătății au participat toate instituțiile din județul nostru implicate în sistemul sanitar: Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor și managerii de spitale județene și orășenești.
Am rămas plăcut surprins să constat că, deși Ministerul Sănătății se află într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, dl Ministru prin abilitățile sale manageriale și o bună organizare ne-a demonstrat că se pot face lucruri spectaculoase chiar și în condiții vitrege.
Așa cum m-am angajat și în campanie, doresc să se construiască în Sinaia un Spital Clinic Zonal, cu dotări moderne, care să deservească toate cazurile de urgență de pe Valea Prahovei. Primăria din Sinaia a obținut un împrumut bancar de aproape 2 milioane de euro pentru aceasta investiție și prin demersurile făcute la Consiliul Județean am reușit să încheiem un parteneriat prin care am alocat peste 15 miliarde lei vechi, în prima fază, urmând ca ulterior să suplimentăm, în funcție de posibilitățile CJ, suma necesară construirii acestui important obiectiv.
Ministrul Eugen Nicolăescu mi-a promis că va face tot ce este posibil ca acest proiect să se finalizeze și în condițiile în care investiția depășește suma de 7 milioane de euro, să aloce fondurile necesare pentru ca acest spital să devină Spital Clinic Zonal de Urgență, singurul de pe Valea Prahovei care va deservi atât turiștii aflați în vacanță, dar mai ales locuitorii din Breaza, Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga.
Am discutat, de asemenea, problema redeschiderii Spitalului din Urlați pentru care, împreună cu Primarul Marian Machitescu și senatorul Ion Luchian (Președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României), am întreprins numeroase demersuri pentru că oficialii Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății să se pună de acord pe tema deblocării organigramei. În acest sens, dl Ministru Nicolăescu ne-a promis sprijin și sperăm că în cel mai scurt timp să putem redeschide acest spital important al Văii Cricovului ce a fost închis de guvernarea PDL și de care oamenii au mare nevoie.
Cu Ministrul Sănătății, am mai discutat despre investițiile necesare în unitățile sanitare din județ și despre variantele prin care Spitalul Județean de Urgență Ploiești ar putea căpăta statutul de spital regional. În acest sens, Dl Ministru mi-a promis că măcar unul dintre proiectele depuse la Min. Sănătătii, în perioada 2006-2008, pentru finanțare pe fonduri europene, să prindă contur; acest lucru ar însemna dotarea Spitalului Județean cu aparatura modernă dar și extinderea spațiului la o capacitate care să-i permită să se încadreze în normele europene în perspectiva transformării lui în Spital Regional Zonal.
Vreau să-i mulțumesc pe această cale dlui Ministru Nicolăescu pentru sprijinul acordat în cel mai tensionat moment din acest mandat când realocarea de paturi pentru spitalele din România a devenit o problemă națională. În condițiile în care majoritatea județelor s-au confruntat cu reducerea numărului de paturi din spitale, dl ministru, la insistențele instituțiilor județene abilitate, nu numai că nu a redus, dar a și suplimentat cu peste 25 de paturi numărul alocat inițial pentru Județul Prahova.
Vizita Dlui. Ministru Eugen Nicolăescu m-a făcut să cred că atunci când ești responsabil și chibzuit cu banul public dar ai și viziune poți să faci lucruri bune și trainice și în perioade de criză."
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 12 july 2024, 17:49
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro