Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornel-Mircea Sămărtinean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PNL)
Accesarea fondurilor europene destinate domeniului sanitar

Sistemul sanitar din România se confruntă la ora actuală cu numeroase deficiențe care afectează în mod vizibil calitatea actului medical și care arată faptul că nici la capitolul servicii medicale România nu se situeaza la un nivel corespunzător unei țări membre a Uniunii Europene.

Deficiențele din sistemul sanitar se reflectă în viața de zi cu zi a pacienților care nu pot beneficia de servicii medicale la standardele unei țări membră a Uniunii Europene.
România are nevoie de o strategie care să faciliteze accesarea fondurilor europene destinate sistemului sanitar pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale comparabile cu cele din alte state membre ale Uniunii Europene.
În vederea stimulării eficienței, calității și accesibilității la servicii de sănătate performante, accesarea fondurilor europene destinate domeniului sanitar, mai ales la capitolul investiții poate reprezenta soluția salvatoare pentru sistemul medical din România. Având în vedere problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, accesarea fondurilor europene destinate sistemului sanitar din România ar trebui să reprezinte o prioritate pentru reprezentanții Ministerului Sănătății.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 1:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro