Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornel-Mircea Sămărtinean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PNL)
În logica viziunii Guvernului Ponta 3, județul Timiș nu se află pe harta României
Raport de activitate parlamentară
19 decembrie 2012-1 iulie 2015

În calitatea mea de deputat ales în Circumscripția electorală nr. 37 Timiș, Colegiul uninominal nr.1, de la începutul mandatului și până în sesiunea care s-a încheiat la data de 1 iulie 2015 am susținut și depus în scris 52 de declarații politice, din care 9 în perioada 1 februarie -1 iulie 2015 și am adresat 75 de interpelări și întrebări miniștrilor din cabinetul condus de premierul Victor Ponta, din care 31 de întrebări în perioada 1 februarie -1 iulie 2015, referitoare la teme de interes național, legate de dezastrul economic și social urmare a guvernărilor Victor Ponta.

Prin întrebările adresate în scris am făcut cunoscute problemele locale și am cerut soluții concrete la situațiile cu care se confruntă cetățenii din municipiul Timișoara, pentru că toată activitatea mea de deputat a fost, este și va fi concentrată către problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara, care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care îi reprezint în Parlamentul României.
Situația în care se află în prezent infrastructura județului Timiș, nedemararea procedurilor de finanțare și execuție a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timișoara - varianta de ocolire și a centrului intermodal, nefinanțarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord Timișoara, proiect vital pentru locuitorii Timișoarei, stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie, sunt doar câteva dintre problemele asupra cărora de la începutul mandatului meu am adresat interpelări și întrebări tuturor miniștrilor de resort care s-au succedat la conducerea Ministerului Transporturilor, respectiv a Ministerului Sănătății, din cabinetele conduse de premierului Victor Ponta, documente care sunt publice pe site-ul Camerei Deputaților.
În perioada 15-20 decembrie 2014 am prezentat, în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și apoi în plenul reunit al Parlamentului României, amendamentele la Bugetul de Stat pe anul 2014 pentru județul Timiș pe care îl reprezint, dar din păcate toate amendamentele au fost respinse, atât în comisiile de specialitate, cât și în plen, majoritatea parlamentară aflată la guvernare considerând neimportante amendamentele prezentate, deși Timișoara contribuie, după București, cu cei mai mulți bani la bugetul de stat al României. Și în anul 2015, județul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvern, fiind în continuare cu zero lei alocați proiectelor sale aflate în jurisdicția Guvernului pentru obiective promise odată cu preluarea guvernării de către PSD. În logica viziunii Guvernului Ponta 3, județul Timiș nu se află pe harta României. Altfel, nu se explică faptul că județul Timiș nu se regăsește în Master Planul de Transport elaborat de Guvernul Ponta. Excluderea județului Timiș din Master Planul de Transport, precum și absența din lista de investiții în infrastructură, ne demonstrează, încă o dată, faptul că în mod constant, din 2012 și până astăzi, toate guvernările Ponta au făcut din minciună o politică de stat.
În cadrul activității mele paralmentare mai menționez depunerea a 44 de proiecte legislative din care 9 proiecte legislative în sesiunea 1 februarie -1 iulie, în calitate de co-inițiator alături de alți colegi deputați din grupul parlamentar, precum și semnarea a 24 de moțiuni simple, și a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Referitor la activitatea desfășurată în circumscripțiilor electorale, în cadrul programului de audiențe de la cabinetul parlamentar din str. Mărășești nr. 9 din Colegiul uninominal nr. 1 Timișoara, problemele prezentate de către cetățeni au fost din diverse domenii, ca de exemplu: propuneri de modificare a legislației referitoare la asociațiile de proprietari, creșterea șomajului și lipsa locurilor de muncă în municipiul Timișoara în rândul tinerilor și nu numai, dificultățile întâmpinate de cetățenii municipiului pentru dobândirea unei locuințe, reglementarea gestionării defectuoase a furnizării energiei, probleme referitoare la punerea în posesie a parcelelor de teren, etc.
Voi continua, prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat ales în Parlamentul României, să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara. România nu este a noastră, a elitei politice, și noi nu trebuie să monopolizăm instituțiile și să le folosim în interesul nostru personal. România este a românilor, iar instituțiile statului au obligația și trebuie să lucreze în folosul și pentru bunăstarea cetățenilor țării lor. Consider că municipiul Timișoara, municipiu de județ candidat la titlul de Capitală culturală europeană, trebuie să primească ceea ce merită pentru că Timișoara merită soluții la înălțimea potențialului ei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 11:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro