Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornel-Mircea Sămărtinean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PNL)
Agenda publică a priorităților județului Timiș- agenda parlamentarilor din județul Timiș

Împreună cu senatorul PNL de Timiș, domnul Vasile Blaga, co-președinte PNL, și deputatul PNL de Timiș, domnul Alin Popoviciu, am depus un număr de 75 de AMENDAMENTE la Legea Proiectului asupra Bugetului de Stat în anii 2013, 2014, 2015.

De la începutul mandatului meu am prezentat în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, și apoi în plenul reunit al Parlamentului României, aceste amendamente la bugetul de stat pentru județul Timiș pe care îl reprezint, dar din păcate, în toți acești trei ani, toate amendamentele au fost respinse, atât în comisiile de specialitate, cât și în plen, majoritatea parlamentară aflată la guvernare considerând neimportante amendamentele prezentate.
În acest sens, REAMINTESC câteva din AMENDAMENTELE depuse și care au fost respinse de majoritatea parlamentară PSD:
1.Demararea procedurilor de finanțare a șoselei de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timișoara
2. Finanțarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timișoara
3. Finanțarea lucrărilor de construcție a unui Spitalul Regional Timișoara.
4. Finanțarea lucrărilor de construcție a unui bazin de înot olimpic pe Bdul Iosif Bulbuca din Timișoara
5. Finanțarea lucrărilor de construcție a unei săli polivalente în Timișoara
6. Reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Timișoara
7. Construcția unui nou penitenciar în afara municipiului Timișoara
8. Finanțarea lucrărilor de constructie a centrului intermodal în municipiul Timișoara.
De trei ani de zile, odată cu preluarea guvernării de către PSD, județul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de guvernările Ponta, fiind și în prezent cu 5.000.000 lei alocați proiectelor sale aflate în jurisdicția guvernului pentru obiective de mult promise. Dacă la începutul anului 2013 s-au organizat o serie de întrevederi cu parlamentarii județului Timiș pentru a le prezenta prioritățile orașului și județului, în ultimii doi ani s-a renunțat la aceste întâlniri. La începutul anului 2013, parlamentarii de Timiș au primit o listă cu 15 priorități, însă din păcate până în prezent niciuna nu s-a concretizat până acum. Toate cele 15 proiecte necesitau finanțare de la bugetul de stat.
Din păcate agenda publică referitoare la prioritățile județului Timiș"e sublimă dar lipsește cu desăvârșire’’. Deși ne aflăm la mijlocul lunii octombrie în județul Timiș nu se discută nimic despre bugetul pe 2016, în momentul de față nu se cunosc prioritățile județului Timiș pentru că nu există o agendă publică vizavi de aceste priorități. Timișoara contribuie după București cu cei mai mulți bani la bugetul statului, de aceea consider că banii trebuie să revină în județ. Pentru ca acest lucru să se întâmple se impune ca factorii de decizie politici și administrativi, respectiv, primarii, consilierii județeni și consilierii locali să-și prezinte în timp util solicitările și propunerile pentru a putea fi prezentate în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, în vederea soluționării problemelor județului .
Bugetul de stat pe 2016 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României la acest sfârșit de an. Tocmai de aceea, reprezentanții administrației publice locale din județul Timiș, precum și administrațiile din instituțiile guvernamentale județene trebuie să-și prezinte din vreme proiectele pentru care doresc să obțină sprijin financiar bugetar. Autoritățile locale trebuie să vină cu proiecte concrete pe care deputații și senatorii aleși care reprezintă județul Timiș au obligația să le promoveze în Parlamentul României pentru a putea primi astfel finanțare de la bugetul de stat.
În calitatea mea de deputat ales în Circumscripția electorală nr. 37 Timiș consider că prioritar este interesul cetățeanului, și de aceea voi apăra acest interes folosindu-mă de toate pârghiile legislative pe care mandatul de deputat mi le conferă. Așa cum am mai declarat, nu vreau să fiu un deputat anonim și de aceea toată activitatea mea de deputat a fost, este și va fi concentrată către problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care îi reprezint în Parlamentul României. Voi continua, prin prerogativele legislative pe care le am la dispoziție, să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și a județului Timiș. Municipiul Timișoara, candidat la titlul de Capitală culturală europeană, trebuie să primească ceea ce merită pentru că Timișoara merită soluții la înălțimea potențialului ei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 12:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro