Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornel-Mircea Sămărtinean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PNL)
Universitatea Politehnica Timișoara Emblemă a Banatului și a României

Inovatie, creativitate, excelență si tradiție. Sunt doar câteva dintre caracteristicile Universității Politehnice din Timișoara valabile și astăzi, la împlinirea a 95 de ani de existență.

Data de 11 noiembrie 1920 marchează momentul în care regele Ferdinand I a semnat Decretul Regal prin care se puneau bazele primei institutii de învățământ superior din vestul țării. În perioada 9-13 noiembrie 2015, Universitatea Politehnică Timișoara marchează 95 de ani de la înființare. Evenimentul este marcat printr-o serie de activități care se desfășoară pe parcursul a cinci zile. Prin aceste evenimente se vor rememora activitățile școlii politehnice timișorene, activități care arată în mod concret ce face să fie diferită universitatea noastră față de restul universităților din alte orașe. Un moment deosebit va consta în prezentarea certificatului care atestă deținerea mărcii Politehnica Timișoara de către instituția de învățământ superior pentru domeniul educație, cultură și sport, pentru cercetare și inovație. Universitatea Politehnică Timișoara este recunoscută ca protagonist remarcabil pe scena cercetării științifice, atât în plan național, cât și internațional. Existența și funcționarea unui număr considerabil de centre de cercetare (25), în care activează echipe de cercetători ce pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituției, conferă universității prestigiu profesional și, în același timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări științifice, brevete de invenție ori produse realizate constituie o garanție a competenței, seriozității și profesionalismului instituțional.
Astăzi, Universitatea Politehnică Timișoara este o instituție de învățământ și cercetare avansată, recunoscută la nivel mondial pentru calitatea pregătirii studenților, pentru rezultatele obținute în cercetare și pentru acordurile și parteneriatele încheiate în toată lumea. În deplină concordanță cu misiunea asumată și cu dorința de a se afirma la nivel internațional, Universitatea Politehnică Timișoara dezvoltă, în prezent, relații de colaborare fructuoase cu numeroase universități din Europa, SUA, Asia, America de Sud și Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct. Pe plan local, Universitatea Politehnică Timișoara a contribuit de-a lungul anilor la conturarea identității Timișoarei, la dezvoltarea comunității și regiunii de vest a României printr-un efort continuu și susținut pentru dezvoltarea economică a țării. În calitatea mea deputat de Timiș și de absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnice Timișoara, doresc să-mi exprim la ceas aniversar, și pe această cale, respectul și admirația față de valorile acestei instituții superioare de învățământ, și să afirm că geniul ingineresc bănățean a fost, este și va fi o emblemă a Banatului, o emblemă a României.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 iulie 2024, 17:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro