primit de la Comisia pentru politică externă
În perioada 24-26 octombrie 2017, o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților condusă de președintele acesteia, doamna Biró Rozália-Ibolya, a efectuat o vizită oficială în Republica Croația. Din delegație au făcut parte doamna Mirela Furtună, secretar al Comisiei, și domnii deputați Mihai Voicu și Răzvan Rotaru.


Programul vizitei a cuprins o primire la conducerea Parlamentului, întâlniri cu membri ai Comisiei de politică externă, Comisiei pentru afaceri europene, Grupului interparlamentar de prietenie și o întâlnire la Ministerul afacerilor externe și europene.

În cadrul întrevederilor a fost abordată o gamă largă a relațiilor bilaterale, subliniindu-se buna cooperare parlamentară în acest an când se împlinesc 25 de ani de relații diplomatice și când avem viziuni comune, priorități, probleme și preocupări asemănătoare. Minoritățile din cele două țări și parlamente constituie un liant pentru parteneriate bilaterale care să ducă la dezvoltarea, necesară, a relațiilor economice, culturale, sociale, din domeniul educației, transporturilor sau turismului.
A fost remarcată excelenta cooperare în cadrul NATO, al Uniunii Europene și al formatelor regionale, viziunea comună în chestiuni precum viitorul Europei, Brexit sau migrațiile cu care se confruntă continentul și a fost accentuat interesul pentru o coordonare cât mai strânsă în preocupări comune precum accederea la Spațiul Schengen sau exercitarea pentru prima dată, pentru ambele țări, a președinției Consiliului Uniunii Europene.