Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
Legături:
ioan.vulpescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ioan Vulpescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


privind participarea la cea de-a 28-a Adunare Generală a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (A.I.O.)
(Creta, Grecia 22-26 iulie 2021)

Delegația Parlamentului României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei a luat parte, în Creta, Grecia, în perioada 22-26 iulie 2021, la cea de-a 28-a Adunare Generală a A.I.O., cu tema „Viitorul lumii, viitorul Europei după pandemie".


La această acțiune, Camera Deputaților a fost reprezentată de domnii deputați Ioan Vulpescu, președinte al delegației Camerei Deputaților la A.I.O. și raportor al Comisiei pentru regulament din cadrul A.I.O., Ioan-Gabriel Avrămescu, Ilie-Alin Coleșa și Silviu Feodor, membri ai delegației Camerei Deputaților la A.I.O.

Activitățile desfășurate în cadrul evenimentului din Creta au cuprins lucrări ale comisiilor de specialitate ale A.I.O., prezentarea și dezbaterea propunerilor privind calendarul de activități al organizației pentru anul 2021-2022, prezentarea auditului A.I.O. și aprobarea programului financiar al organizației pentru perioada 2020-2021, precum și vizitarea unor obiective culturale religioase.
Domnul deputat Ioan Vulpescu a intervenit în cadrul dezbaterilor afirmând că unul dintre multiplele roluri și intervenții pe care Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei le-ar putea avea în procesul global de redeschidere post-pandemică este considerarea și abordarea culturii ca domeniu esențial, ceea ce va produce avantaje economice și un impact social semnificativ: „rolul recunoscut al Bisericii de a sprijini societăți reziliente, de a reclădi comunități, de a cultiva reziliența și a combate anxietățile sau formele de înstrăinare socială, va fi pus în aplicare mai mult ca oricând iar dialogul interconfesional ar putea sprijini practica politică orientată spre toleranță, incluziune și reziliență”.
Domnia sa a mai adăugat că „trebuie să luptăm pentru un bine comun la finalul căruia deciziile și acțiunile politice să fie inspirate de principii culturale ce au rezultate echitabile, juste și transparente”.
În finalul alocuțiunii, domnul deputat a subliniat că moștenirea lăsată în urmă de pandemie este „o lume în care creștinii și oamenii de alte credințe nu trebuie să se întrebe de ce se întâmplă această criză, urmând tonul unei teodicei negative, ci cum își pot investi spiritualitatea și credința pentru o lume mai bună, emancipatoare, considerând, totodată, această criză ca fiind o oportunitate pentru o societate dreaptă”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 6:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro