Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dumitru Gherman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Direcția generala afaceri externe și protocol
privind participarea la cea de-a 141-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și reuniunile asociate (Belgrad, Serbia, 12 – 17 octombrie 2019)

O delegație a Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, condusă de doamna senator Silvia-Monica Dinică,membră a GRUI, și din care au făcut parte domnii deputați Dumitru Gherman, Florin Popa, Andrei Daniel Gheorghe și Slavoliub Adnagi, membrii ai GRUI, a participat la cea de-a 141-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și reuniunile asociate, care a avut loc la Belgrad, în perioada 12 – 17 octombrie 2019.

Tema generală de dezbatere a Adunării s-a intitulat „Consolidarea dreptului internațional: roluri și mecanisme parlamentare și contribuția cooperării regionale”. În alocuțiunea sa din plenul Adunării, domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe a evidențiat faptul că promovarea și consolidarea dreptului internațional în domeniul relațiilor internaționale reprezintă o sarcină esențială, care revine tuturor actorilor statului. În aceeași linie, sprijinirea jurisdicțiilor internaționale este o parte importantă a promovării și consolidării statului de drept.
În cadrul lucrărilor Comisiei UIP pentru pace și securitate internațională, la care au participat domnii deputați Dumitru Gherman și Andrei Daniel Gheorghe, au fost analizate modalitățile trecute și viitoare pentru implementarea unei rezoluții adoptate de Comisie în martie 2014 privind eradicarea la nivel global a armelor nucleare. De asemenea, a avut loc o dezbatere privind incriminarea spălării banilor. Domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe s-a adresat participanților, reiterând importanța colaborării la nivel multilateral pentru realizarea dezarmării nucleare pentru asigurarea păcii și siguranței la nivel global.
Domnul deputat Florin Popa a fost prezent la lucrările Comisiei UIP pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț, în care au avut loc discuții, printre altele, despre contribuția parlamentară la viitoarea Conferință a Națiunilor Unite pentru schimbările climatice, promovarea digitalizării și a economiei circulare în scopul realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
Comisia UIP pentru Națiunile Unite a avut pe agenda de dezbateri respectarea dreptului internațional în conformitate cu Principiile Cartei ONU și au fost analizate rezultatele studiului realizat de UIP privind relația dintre parlamentele naționale și ONU. Din partea Camerei Deputaților a participat la lucrări domnul deputat Slavoliub Adnagi.
La reuniunea Forumului Tinerilor Parlamentari a participat domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe prilej prin care domnia sa a subliniat importanța sporirii eforturilor pentru obținerea Asigurării Universale de Sănătate, încurajând parlamentarii să colaboreze cu reprezentanții executivului, societatea civilă, academicieni și nu în ultimul rând cu reprezentanții sistemului medical pentru a găsi cele mai bune soluții la nivel local, regional și mondial.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 iulie 2024, 16:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro