Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
viorel.baltaretu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Viorel Băltărețu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Viorel Băltărețu (Grupul parlamentar al USR)

În perioada 16-18 noiembrie, o delegație a Comisiei pentru afaceri europene a făcut o deplasare la Cluj pentru a participa la dezbaterea Economia digitală: România în deceniul digital european.

Miercuri, 17 noiembrie, în cadrul dezbaterii desfășurate în Sala de sticlă a Primăriei, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și din administrația publică, experți în digitalizare au analizat resursele necesare, oportunitățile și provocările tranziției României la economia digitală.
Asta, în condițiile în care România s-a clasat pe ultimul loc între statele UE la ediția din 2021 a Indicelui Economiei și Societății Digitale, publicată recent de Comisia Europeană (https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/desi).
În același timp, România își dorește să fie parte integrantă din deceniul digital european, țelul Europei de a atinge transformarea digitală până în 2030.
Pe lângă evenimentul principal de miercuri, în cursul zilei de joi delegația a vizitat o fabrică de roboți multifuncționali, folosiți pentru automatizarea proceselor de producție, respectiv o centrală electrică ce folosește ca surse de producție gazul și panourile fotovoltaice.
“Delegația și-a atins obiectivele: pe de o parte, ne-am propus să facem pași înainte în accelerarea tranziției României la economia digitală. Pe de altă parte, la nivel personal, mi-am dorit să promovez spiritul antreprenorial al Clujului, propice inovării și digitalizării, ca inspirație și pentru alte regiuni ale țării noastre”, a declarat Viorel Băltărețu, deputat USR și membru al Comisiei de afaceri europene, organizator al evenimentului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 9 decembrie 2022, 6:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro