Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (sen.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Stănișoară > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Din păcate, graba și superficialitatea acestor cercetări arheologice au fost reclamate de către Episcopia Severinului și Strehaiei, iar lucrările de cercetare au provocat pagube materiale lăcașului de cult.
În urma semnalelor primite din partea Episcopiei, dar și din partea comunității din zonă, am adresat o întrebare Ministerului Culturii pentru a se comunica concret scopul săpăturilor de la Baia de Aramă, mai ales că acestea au fost făcute la temelia unui monument istoric încadrat în clasa A. Doresc să fac apel și către cercetătorii care, în baza unei autorizații obținute, își alocă libertatea de a conduce o echipă de neprofesioniști. În căutarea unor comori legendare, aceștia ajung să pună în pericol un emblematic și sacru lăcaș de cult.
În prezent, din cauza acestor săpături brutale, o parte dintre ele efectuate folosind utilaje grele, Biserica "Sfinții Voievozi" necesită reparații pentru a se preveni degradarea picturilor și a pereților expuși unei acumulări de apă în partea în care au intervenit arheologii și echipa acestora.
Sper ca acest apel public pe care îl fac să prevină astfel de dezastre în viitor printr-o transparență crescută în privința acordării autorizațiilor de explorare arheologică, dar și a raportării și comunicării corecte din partea cercetătorilor. Consider că o deschidere, mai ales față de opinia publică, poate rezolva astfel de situații tensionate, poate preveni dezastre de patrimoniu și poate contribui, cu adevărat, la punerea în valoare a bogățiilor arhitecturale și spirituale ale României.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 3 decembrie 2022, 13:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro