Curriculum Vitae
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Claudiu-Andrei Tănăsescu > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)
De Ziua Culturii Naționale, fac un apel guvernanților pentru o finanțare decentă a actului de cultură

Știu toți românii că pe data de 15 ianuarie sărbătorim 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Totodată, azi, celebrăm, de cinci ani, și Ziua Culturii Naționale, o zi specială în care avem prilejul să reflectăm asupra culturii românești, a creatorilor și a proiectelor culturale de interes national.

Așa cum în Europa, fiecare țară are o zi a culturii, care e legată de numele unor personalități marcante, îmi exprim bucuria că azi, în România, se desfășoară un șir de evenimente organizate de către instituțiile de cultură care marchează această dată importantă și că politica în domeniul culturii beneficiază de o mai mare atenție, atât din partea autorităților locale, cât și a publicului.
Ziua de 15 ianuarie reprezintă un prilej de promovare a valorilor culturale precum și de receptare a valorilor culturii naționale în contextul culturii europene, dar și o zi a recunoștinței pentru toți creatorii români cărora le urez putere de muncă și inspirație.
Împlinirea omului se face prin cultură, iar acest domeniu a fost, din păcate, în ultimii ani mai mult decât oricând, subfinanțat de către actualii guvernanți. Fac un apel executivului ca acest domeniu fundamental în orice țară, să fie finanțat în mod corespunzător deoarece cultura va rămâne mereu cel mai durabil produs al unei națiuni și reprezintă în mod indubitabil, o cale sigură pentru o Românie mai bine văzută în Europa și lume.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 5 december 2022, 2:49
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro