Dorinel URSĂRESCU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dorin Ursărescu (Grup PNL)

Luni, 17 februarie, a avut loc vizita la București a domnului Igor Luksic, ministrul afacerilor externe și integrării europene din Muntenegru. Excelența sa a avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, și cu domnul deputat PNL Dorin Ursărescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Muntenegru.

18 februarie 2014 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Dorin Ursărescu (Grup PNL)
Un adevărat caz de corupție, pe care DNA nu l-a văzut și nu îl vede

În România de azi, s-a instaurat un precedent periculos. Corupția este asimilată doar politicului. Organismele europene ne aplaudă atunci când un parlamentar sau un ministru sunt trimiși în judecată și ne dau notă de trecere doar atunci când un fost premier este trimis după gratii. De mica corupție, cea de la "ghișeu", căreia îi cad victime, direct, sute de mii de oameni (dacă nu mai mulți) organismele europene nu sunt interesate. De corupția medie - cea care de fapt aduce cele mai multe prejudicii atât statului, dar și direct multor zeci de mii de cetățeni - iarăși oficialii europeni nu sunt interesați, chiar și atunci când este implicată negativ și justiția, cea care a devenit super-protejata Bruxelles-ului și a altor capitale europene.

8 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dorinel Ursărescu (Grup PNL)
Muntenegru - un exemplu de comportament pentru toate statele

Ca orice român de bună credință, sunt încă stupefiat de tragicul eveniment de duminică din Muntenegru. Deplâng faptul că s-au înregistrat victime și doresc să le transmit sincere condoleanțe familiilor celor decedați și sper în recuperarea cât mai rapidă a persoanelor aflate sub supraveghere medicală.

26 iunie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Dorin Ursărescu (Grup PNL)
O prioritate: stare de normalitate în Neamț

În județul Neamț, anul electoral 2012 a lăsat urme adânci. S-a înregistrat o situație unicat în România. La localele din 10 iunie 2012, s-au aflat față în față două alianțe, Uniunea Social Liberală formată din PSD, PNL și PC și Alianța Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală (APEL) formată în principal din PDL și UNPR. La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, s-au produs unele modificări la nivelul alianțelor. UNPR a trecut în tabăra USL, iar principalul adversar, PDL împreună cu două partide mai mici a format ARD (Alianța România Dreaptă).

24 aprilie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Dorinel Ursărescu (Grup PNL)

Nu-mi stă în obicei să mă uit în curtea vecinului, în traducere pe linie politică, nu-mi place să comentez ce se întâmplă în activitatea internă a altor partide, mai ales când există și o relație mai mult decât apropiată. Totuși tocmai această relație, de bunul mers al acestei relații depinde cum vom reuși să răspundem încrederii acordate de electorat, mă determină să trag un semnal de alarmă. Un semnal de alarmă care, cu siguranță nu-i va deranja deloc pe colegii social-democrați din USL Neamț. Din contră. S-ar putea ca foarte mulți dintre colegii PSD-iști din USL Neamț, cu care colaborez de doi ani foarte bine, chiar să îmi dea dreptate. Concret, pentru că în USL mă simt și eu responsabil față de cetățenii județului - pentru a schimba în bine situația acestora, trebuie să facem eforturi cât ne stă nouă în puțință - aș vrea să semnalez, colegial, un posibil focar de conflict care ar putea genera un mare deficit de imagine.

19 martie 2013 detalii