Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2004-2008 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Dorinel Ursarescu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dorin Ursărescu (Grup PNL)
O prioritate: stare de normalitate în Neamț

În județul Neamț, anul electoral 2012 a lăsat urme adânci. S-a înregistrat o situație unicat în România. La localele din 10 iunie 2012, s-au aflat față în față două alianțe, Uniunea Social Liberală formată din PSD, PNL și PC și Alianța Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală (APEL) formată în principal din PDL și UNPR. La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, s-au produs unele modificări la nivelul alianțelor. UNPR a trecut în tabăra USL, iar principalul adversar, PDL împreună cu două partide mai mici a format ARD (Alianța România Dreaptă).

În urma rezultatelor înregistrate în cele două scrutinuri, la nivel politic, județul Neamț a cunoscut o situație deosebită: președintele Consiliului Județean a fost dat de UNPR; cei mai mulți consilieri județeni, 15, au aparținut USL, două din primăriile municipale au fost adjudecate de PDL, iar 10 din cele 11 colegii parlamentare au fost câștigate de USL. Această împărțire sau mai precis această dispersie a centrelor de putere a generat numeroase neînțelegeri și nu a condus la rezultatele dorite de cei care au votat, indiferent de opțiunea lor. Războaiele politice din județul Neamț au avut un singur perdant: cetățeanul.
Acum, după ce cu ocazia congresului PSD, a fost absorbit de către social-democrați UNPR, scena politică în județul Neamț este mai limpede. USL în județul Neamț are în acest moment minim 75% din pârghiile de decizie. Aștept și doresc ca reprezentanții fostului UNPR, indiferent ce poziție ocupă în administrația locală să se alăture și să se integreze în USL, evident, via PSD. Am speranța că în județul Neamț se va ajunge la o stare de normalitate. USL trebuie să funcționeze în Neamț la turație maximă, iar obiectivul numărul unu al fiecăruia dintre noi, indiferent că este liberal, social-democrat, conservator sau fost progresist, trebuie să fie următorul: rezolvarea problemelor cetățeanului. Și sunt numeroase problemele cetățeanului. Trebuie să ne dăm cu toți mâna, și toți cei din USL din administrația locală, parlamentarii, tehnicienii trebuie să facem în așa fel încât în cel mai scurt timp cetățeanul să poată să spună, "uite, de această dată am ales corect!" Știu că nu este ușor; știu că nu suntem un județ bogat; știu că resursele nu sunt pe măsura așteptărilor, știu că trebuie reparat ce s-a stricat în anii 2010 și 2011. Știu că sunt foarte multe de făcut în Neamț, dar nimeni nu va ierta o construcție politică, USL - care a avut cel puțin 75% din pârghiile de decizie în județ- dacă rezultatele pozitive nu vor fi resimțite de către cetățean. Și PSD, și PNL și PC vor avea de suferit. Primul lucru care trebuie făcut, repet, îl reprezintă o stare de normalitate în Neamț, pe plan politic. Personal, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru realizarea acestei priorități.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 25 juin 2024, 16:18
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro