Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
Legături:
www.aurelvainer.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Aurel Vainer > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Principalele teme de dezbatere ale acestei Sesiuni plenare au fost procesul de pace în Orientul Mijlociu și problema refugiaților sirieni. De asemenea, programul sesiunii a inclus și reuniunile Comisiilor permanente ale AP UpM.
Astfel, în cadrul acestor comisii au fost dezbătute recomandări pe teme de interes pentru Uniunea pentru Mediterana, precum: Recomandarea Comisiei pentru probleme economice și financiare, probleme sociale și de educație privind Finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii, microfinanțarea și rolul acesteia în zona mediteraneană, Recomandarea Comisiei pentru energie, mediu și apă privind Eficiența energetică, sursele de energie regenerabilă și inițiative privind mediul și apa, Recomandarea pentru îmbunătățirea calității vieții, schimburi între societățile civile și cultură privind Educația și mobilitatea, transmisiunile Radio/TV și presa și abordari inovatoare privind cultura. Recomandările au fost supuse ulterior, aprobării Plenului Adunării. De asemenea, au fost supuse aprobării Plenului amendamentele la Regulamentul Adunării, precum și bugetul Adunării pentru perioada 2014-2015.
Cu ocazia sesiunii plenare a AP UpM, au fost susținute alocuțiuni privind principalele teme supuse dezbaterii și au fost prezentate rapoarte privind misiunile exploratorii în taberele de refugiați sirieni din Iordania, Liban și Turcia. În cadrul lucrărilor în plen ale sesiunii AP UpM, domnul deputat Aurel Vainer a avut o intervenție pe tema procesului de pace în Orientul Mijlociu. Domnia sa a subliniat cu această ocazie faptul că negocierile reprezintă singura cale pentru a se ajunge la o soluție durabilă în ceea ce privește conflictul din zonă.
În finalul lucrărilor Sesiunii plenare, Alteța sa regală Prințul Al-Hassan Ben Talal a ținut un discurs în fața membrilor Adunării și a avut loc ceremonia de transfer a Președinției AP UpM către Adunarea Națională a Portugaliei. Pentru a marca prezența la această Sesiune Parlamentară a reprezentanților Parlamentului României, Deputatul Aurel Vainer l-a salutat pe Prințul Al-Hassan Ben Talal. Domnia sa a răspuns foarte bucuros, cu salutul Bună ziua.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 6:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro