Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
Legături:
www.aurelvainer.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Aurel Vainer > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Pe parcursul ultimilor ani, Federația Comunităților Evreiești din România a protestat față de încercările insistente de reabilitare a unor criminali de război, precum Vass Albert sau Nyiro Ioszef.
Totodată, ne-am exprimat indignarea și mâhnirea față de discursul urii și dezbinării, răspândit pe teritoriul României, între care și cel al județului Harghita, de către reprezentanți ai acestor organizații extremiste, de esență fascistă, venite din Ungaria.
Din păcate, tineri din zonă au ajuns la manifestări reprobabile, șovine și rasiste. Toate acestea arată pericolul pe care îl reprezintă, pentru statul democrat român, activitatea organizațiilor extremiste străine, fiind unanim apreciat faptul că toate minoritățile naționale din România au reprezentanți în Parlamentul țării.
Suntem conștienți că, pentru fiecare dintre noi, există “loc de mai bine” și luptăm – atât majoritari, cât și minoritari – pentru realizarea dezideratelor și valorilor democratice, în cadrul ordinii constituționale instituite.
Este și motivul pentru care Federația Comunităților Evreiești din România susține măsurile întreprinse pentru încetarea activității organizațiilor extremiste pe teritoriul României.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 6:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro