Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Gabriel Vlase > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Petru Gabriel Vlase (Grup PSD)
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Gabriel Vlase, a avut o întrevedere cu regele Arabiei Saudite

Vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Gabriel Vlase, s-a întâlnit marți, 19 ianuarie, cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al-Saud. În cursul întrevederii, au fost analizate evoluțiile din zona Golfului, aspecte ale securității regionale și rolul pe care Arabia Saudită îl joacă în acest context.

Vicepreședintele Camerei Deputaților participă în perioada 18-20 ianuarie la întâlnirile de lucru ale Grupului special al AP NATO pentru Mediterana și Orientul Mijlociu în Arabia Saudită.
Programul evenimentului a început cu o reuniune a ambasadoriilor țărilor membre NATO acreditați la Riad și a continuat cu primirea delegației AP NATO de către vice-prințul Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud. Au urmat o serie de întrevederi cu președintele Consiliului Consultativ și membri ai Comisiilor pentru securitate, afaceri externe, economie și energie, probleme sociale, familie și tineret. Agenda mai include întrevederi cu ministrul Afacerilor externe, la Institutul de Studii diplomatice, Consiliul de Cooperare al Statelor arabe din Golf, precum și o vizită la un complex energetic.
Întrevederile cu oficialii saudiți s-au axat pe următoarele teme: cooperarea cu NATO, prioritățile de apărare ale Arabiei Saudite, operațiunile saudite în Yemen, relațiile Arabiei Saudite cu Statele Unite, Europa și Rusia, perspective saudite asupra securității regionale, sprijinul pentru dezvoltare acordat de Arabia Saudită și viziunea Arabiei Saudite asupra securității regionale: Irak, Siria, Daesh, Iran, Yemen.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 20:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro