Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Neviser Zaharcu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Neviser Zaharcu (Grup PSD)
Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, cere verificarea stocurilor de sânge din Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor

Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, s-a adresat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, printr-o interpelare ce vizează problema stocurilor de sânge din Unitățile de Primiri Urgențe (UPU).

Parlamentarul medic a susținut, în demersul său, că „Unitățile de rimire a urgențelor din spitalele românești se confruntă deseori cu problema absenței sau insuficienței cantităților de sânge necesare pacienților care solicită îngrijiri”.
„Pe de altă parte, a mai menționat deputatul PSD, posibilitatea de a dona sânge pentru victimele unui accident este restrânsă, acest lucru fiind posibil doar la centrele de donare și transfuzii, care funcționează după un orar prestabilit, care nu ține cont de urgențe”.
În finalul documentului trimis ministrului Sănătății, deputatul Neviser Zaharcu a formulat următoarele întrebări: „1. Care sunt alternativele medicale permise de sistemul sanitar actual pentru evitarea unor astfel de crize de sânge în unitățile UPU?; 2. Care este situația stocurilor de sânge la nivel național, precum și la nivelul spitalelor din județul Tulcea?”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 decembrie 2023, 19:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro