Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Neviser Zaharcu > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Neviser Zaharcu (Grup PSD)
Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, cere verificarea stocurilor de sânge din Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor

Deputatul PSD Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, s-a adresat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, printr-o interpelare ce vizează problema stocurilor de sânge din Unitățile de Primiri Urgențe (UPU).

Parlamentarul medic a susținut, în demersul său, că „Unitățile de rimire a urgențelor din spitalele românești se confruntă deseori cu problema absenței sau insuficienței cantităților de sânge necesare pacienților care solicită îngrijiri”.
„Pe de altă parte, a mai menționat deputatul PSD, posibilitatea de a dona sânge pentru victimele unui accident este restrânsă, acest lucru fiind posibil doar la centrele de donare și transfuzii, care funcționează după un orar prestabilit, care nu ține cont de urgențe”.
În finalul documentului trimis ministrului Sănătății, deputatul Neviser Zaharcu a formulat următoarele întrebări: „1. Care sunt alternativele medicale permise de sistemul sanitar actual pentru evitarea unor astfel de crize de sânge în unitățile UPU?; 2. Care este situația stocurilor de sânge la nivel național, precum și la nivelul spitalelor din județul Tulcea?”.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 6 december 2022, 3:40
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro