Curriculum Vitae
Press releases
Întâlniri diplomatice
Parliamentary activity
2020-present (sen.)
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Daniel-Cătălin Zamfir > Press releases Versiunea pentru printare

Daniel-Cătălin ZAMFIR
Press releases

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Daniel Zamfir, deputat PNL: “Îi solicit public lui Liviu Dragnea să susțină cu aceeași viteză legislativă proiectul PNL de impozitare a profitului companiilor multinaționale, așa cum a susținut și eliminarea celor 102 taxe”

Legea depusă de către PNL privind impozitarea profitului realizat de companiile multinaționale în România stopează direcționarea unor sume importante de bani din economia românească către paradisuri fiscale.

27 octombrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Deputatul PNL Daniel Zamfir, în colaborare cu profesorul universitar Gheorghe Piperea, organizează dezbaterea publică cu tema “Legea dării în plată la 5 luni de la intrarea în vigoare”. Evenimentul se va desfășura joi, 6 octombrie 2016, începând cu ora 11.00 (sala de ședințe a Grupului PNL, etaj 1M).

5 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Inspecția judiciară a sancționat afirmațiile lui Van Groningen. Guvernul și BNR trebuie să ia atitudine!

În urma sesizării pe care am adresat-o Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la declarațiile domnului Steven van Groningen care, în calitate de președinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România, a lansat o serie de critici la adresa actului de justiție din România, Inspecția Judiciară a apreciat în ședința de marți, 23 august, că afirmațiile respective reprezintă o imixtiune în activitatea justiției.

25 august 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
“Propun eliminarea super-imunității personalului BNR și îmi respect angajamentul de a găsi soluții de protecție pentru beneficiarii Programului Prima Casă”

Am depus două inițiative legislative, una se referă la modificarea Statutului Băncii Naționale a României, iar cea de-a doua la reglementarea situației beneficiarilor Programului Prima Casă care se află în procedura executării silite.

30 iunie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Cătălin Zamfir (Grup PNL)
Doamnă ministru Paliu Dragu, dacă nu vreți să îi ajutați pe românii aflați în nevoie, mai bine plecați!

Doamna Paliu Dragu, ministrul Finanțelor Publice, refuză în continuare să ia o decizie și să clarifice situația impozitului pe darea în plată.

27 mai 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Marea ipocrizie a Guvernului tehnocrat

În cursul zilei de miercuri, 18 mai, am avut, împreună cu domnul profesor Gheorghe Piperea, o întâlnire la sediul Uniunii Naționale a Notarilor Publici cu președintele Viorel Mănescu, vicepreședintele Doina Rotaru și președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Bogdan Ciucă, membru în Consiliul Uniunii.

19 mai 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
NU legea dării în plată e cauza creșterii avansului la creditele ipotecare! O afirmă chiar BNR!
Mai multe bănci au anunțat în această perioadă că vor majora avansul la creditele ipotecare, iar altele au luat deja aceasta măsură.
7 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Este inacceptabil ca BNR să dezinformeze Administrația Prezidențială

În calitate de inițiator al Legii dării în plată m-am adresat astăzi, 16 decembrie a.c., prin intermediul unei scrisori, Administrației Prezidențiale pentru a clarifica o serie de informații lansate recent în spațiul public de către oficiali ai Băncii Naționale și ai mediului bancar, informații care nu sunt corecte sau nu sunt complete, ceea ce atrage și caracterul lor eronat prin omisiune.

16 decembrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)

Având în vedere că au apărut mai multe informații eronate în spațiul public în legătură cu Legea dării în plată, inițiatorul acestei legi deputatul PNL, Daniel Zamfir, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea vor susține joi, 26 noiembrie, o conferință de presă, începând cu ora 12.00 pentru a aduce clarificările necesare (sala de ședințe a Grupului PNL, etaj 2).

26 noiembrie 2015
  SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PARLAMENTARI
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)

Dragi colegi,
Mă adresez vouă, colegii mei parlamentari, indifent dacă ați inițiat sau nu alături de mine Proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii creanțelor către bănci, indiferent dacă sunteți din PNL, sau PSD, sau ALDE, sau UNPR, sau alte grupuri parlamentare. Vă scriu pentru a vă semnala campania agresivă, plină de manipulări, care e dusă de către unii reprezentanți ai sistemului bancar împotriva acestui proiect de lege.

26 octombrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Deputatul PNL Daniel Zamfir, în colaborare cu profesorul universitar Gheorghe Piperea, organizează dezbaterea publică cu tema "Politica de creditare și limitarea răspunderii ipotecare". Evenimentul se va desfășura marți, 23 iunie, începând cu ora 13.00, în sala de ședințe a Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților (etaj 2).

22 iunie 2015 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
ADRESATĂ MINISTRULUI FINANȚELOR PUBLICE, DOMNUL EUGEN TEODOROVICI
"Demiteți-o urgent pe doamna Iovu, vicepreședintele CEC, altfel îi girați afirmațiile!"

Domnule Ministru,

Vă solicit public ca, în calitate de conducător al Ministerului de Finanțe, acționarul majoritar al CEC Bank, să determinați instant demiterea vicepreședintelui Mirela Iovu după declarațiile delirante făcute la adresa românilor care au datorii la bănci.

22 iunie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Poate răspunde domnul Isărescu onest românilor?

Guvernatorul Băncii Naționale lovește din nou în proiectul de lege pe care l-am inițiat în legătură cu stingerea datoriilor către bancă prin darea în plată a bunului ipotecat.

29 mai 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Domnul Isărescu să nu-i inducă în eroare pe români!

Am primit cu foarte mare surprindere și dezamăgire reacția de astăzi a guvernatorului BNR în legătură cu proiectul de lege pe care l-am inițiat împreună cu avocatul Gheorghe Piperea și pe care îl susțin 155 de parlamentari din tot spectrul politic in legătură cu darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.

27 mai 2015 detalii
  București, 20 mai 2015 ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea vor susține joi, 21 mai, începând cu ora 11.00, o conferință de presă în care va fi prezentată Propunerea legislativă privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, care are ca obiect de reglementare protejarea debitorilor contractelor de credit de abuzurile cesionarilor de creanțe, precum și asigurarea partajării, într-un mod cât mai echitabil, a riscurilor devalorizării bunului între creditor și debitor (sala Grupului PNL, etaj 2).

20 mai 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Deputatul liberal Daniel Zamfir și primarul Făgărașului, Sorin Mănduc, îl informează oficial pe ministrul Ioan Rus că municipalitatea din Făgăraș va amplasa barieră și va institui taxă de acces pentru vehiculele de mare tonaj

În cadrul Comisiei de transporturi și infrastructură din Camera Deputaților a avut loc, astăzi, 9 septembrie, o dezbatere în prezența ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus.

9 septembrie 2014 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Cine l-a pus pe domnul Georgescu mai presus de Justiție?
Stimate domnule președinte de ședință,
Stimați colegi parlamentari,

În calitate de parlamentar, dar și de cetățean al acestei țări, sunt obligat să lupt pentru ca sistemul judiciar din România să funcționeze ca într-un stat democratic veritabil, să fie liber de orice ingerințe, să fie drept. Permanent, în ultimii ani au fost acuzați politicienii pentru intervenții în justiție. Iată că acum o instituție mult lăudată chiar de oficialii europeni - Agenția Națională de Integritate - comite un atac extrem de periculos, un abuz de netăgăduit la adresa justiției, pornind o vânătoare de vrăjitoare și un război personal cu un ales în Parlamentul European, domnul Mircea Diaconu

24 iunie 2014 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)
Centura ocolitoare a Făgărașului-tăiată de pe lista de priorități a Guvernului Ponta 3

Reprezint în Parlamentul României interesele cetățenilor din Țara Făgărașului, iar unul dintre obiectivele mele de mandat, pentru care am depus toate eforturile parlamentare, îl reprezintă realizarea centurii ocolitoare a Făgărașului și decongestionarea, astfel, a traficului greu care în prezent se desfășoară prin interiorul municipiului, ceea a lăsat urme adânci nu doar în starea infrastructurii rutiere, ajunsă într-un stadiu avansat de degradare, ci și în confortul și siguranța locuitorilor acestei urbe.

15 aprilie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 12 februarie, începând cu ora 14.45, o întrevedere cu o delegație palestiniană condusă de ministrul Afacerilor Externe, domnul Riad Malki (sala „I.G. Duca”, nivel P1).

11 februarie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a primit luni, 30 septembrie, o delegație parlamentară germană condusă de președintele Parlamentului landului Hessen, Norbert Kartmann. În cadrul întâlnirii, cele două părți au trecut în revistă relațiile bilaterale foarte bune, bazate pe interese comune în afacerile europene și politica externă.

30 septembrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Daniel Zamfir (Grup PNL)

Stimate Domnule Președinte de ședință,
Stimați colegi parlamentari,

Au trecut aproape 2 săptămâni de când am aprobat în plenul Camerei Deputaților modificările și completările la legea achizițiilor publice, o lege importantă pentru mediul public și privat din România.

18 iunie 2013 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 21 june 2024, 13:26
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro