Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ovidiu-Sergiu Bîlcea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnii deputați Glad Varga și Sergiu Bîlcea (Grupul parlamentar al PNL)
Prioritățile deputaților Glad Varga și Sergiu Bîlcea: susținerea investițiilor și a proiectelor locale

Deputații PNL Arad Glad Varga și Sergiu Bîlcea au anunțat programul de audiențe la cabinetele parlamentare și prioritățile mandatului în Parlament. Audiențele la cabinetul lui Glad Varga vor fi joi și vineri, în intervalul 10 – 12, în baza programării la secretariatul PNL iar cele ale lui Sergiu Bîlcea vineri, în intervalul 12 - 14.

„Suntem reprezentanți ai comunității locale și îi încurajăm pe arădeni să ne contacteze pentru probleme care privesc activitatea legislativă, dar și medierea între comunitatea locală și guvernare, între cetățeni și instituțiile publice”, a declarat Sergiu Bîlcea.
Prioritățile mandatului sunt susținerea Guvernului pentru depășirea pandemiei, măsuri pentru relansarea economiei și sprijinirea proiectelor locale. Deputații PNL sunt gata să susțină amendamentele autorităților locale pentru bugetul din 2021.
„Vom susține proiectele care vizează reforma instituțiilor publice, investițiile publice care în viziunea noastră vor genera creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. Personal, voi continua să acord atenție problemelor de mediu. În acest mandat, voi considera prioritar transport ecologic. am decis să depun o inițiativă legislativă pentru promovarea transportului ecologic, care să ia în considerare prevederi cum sunt deductibilitate TVA de 100% la mașinile electrice cu preț mai mic de 50.000 euro sau scutirea de la plata TVA la achiziția de mașini electrice, care nu beneficiază de subvenția oferită de Administrația Fondului pentru Mediu; reducerea impozitului anual; parcare gratuită în anumite condiții pentru mașinile electrice; dezvoltarea rețelei de stații de încărcare la nivel național; exceptarea de la obținerea autorizației de construcție pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice sau pentru centrele de închiriere a bicicletelor”, a declarat deputatul Glad Varga.
Sergiu Bîlcea a făcut referire la susținerea proiectelor locale. „Fondurile europene sunt o șansă pentru România și pentru Arad. Voi susține toate acele proiecte ale administrației locale din fonduri europene și guvernamentale care vor dezvolta Aradul. Printre acestea amintesc Cetatea Aradului, refacerea centrului Aradului și a Malului Mureșului, podul peste Mureș pe strada Șaguna, drumul expres Arad – Oradea, centura de sud-est, modernizarea căii ferate Arad - Timișoara. Voi sprijini aceste proiecte în calitate de deputat, dar și prin decizii ale administrației locale, în calitate de președinte al PNL Municipiul Arad. În calitate de membru al comisiei de apărare, voi acorda o atenție specială Cetății Aradului și medierii între administrația locală și Guvern”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 21 februarie 2024, 20:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro