Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Andrei Daniel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)
Deputatul Florin Gheorghe cere răspunsuri în problema gazelor de șist

La începutul lunii octombrie 2013, Compania Chevron a demarat prospecțiunile în vederea exploatării gazelor de șist. Cercetările vizează în principal zona General Scărișoreanu - Plopeni, la o distanță de aproximativ 22 de km de țărmul localității Costinești.

Activitățile, care urmăresc impactul seismic al viitoarelor exploatări, sunt deja resimțite de locuitorii din proximitate, casele fiind zdruncinate de testele efectuate de experți.
Deputatul constănțean Florin Gheorghe este preocupat de modul în care își fac datoria autoritățile statului român privitor la problema explorării și exploatării gazelor de șist. În acest sens, el a făcut astăzi o interpelare la adresa primului ministru Victor Ponta. "Având în vedere faptul că la nivel național, în mod special la nivelul județului Constanța, există o puternică opoziție publică față de riscurile sociale și de mediu pe care le implică exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de șist (referendumurile locale au respins exploatările) și luând în considerare lipsa unei dezbateri publice reale și serioase pe marginea acestui proiect de exploatare a resurselor naturale, vă rog să precizați următoarele: când și cine a autorizat aceste activități exploratorii? Activitățile Chevron, chiar și cele de explorare, dispun de avizele necesare emise de Guvernul României (în special cele de mediu)? Care este poziția dumneavoastră oficială, în calitate de Prim-ministru, în problema exploatării gazelor de șist?", sunt întrebările pe care deputatul Florin Gheorghe le-a adresat premierului Ponta.
Totodată, deputatul constănțean atrage atentia guvernanților că Uniunea Europeană a adoptat recent noi reglementări privind fracturarea hidraulică în sensul elaborării unor studii de impact mult mai complexe față de cele realizate în prezent. Florin Gheorghe cere corelarea acestor reglementări europene cu practicile naționale, astfel încât riscurile unei astfel de activități sa fie minime.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 martie 2024, 16:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro