Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Andrei Daniel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup PDL)
„Victor Ponta minte când spune că îl preocupă situația din învățământ”

Deputatul PDL Florin GHEORGHE solicită premierului Victor Ponta și ministrului Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, să nu mai arate românilor o falsă preocupare privind problema corupției din instituțiile de învățământ din România:

„Am adresat Guvernului o interpelare chiar cu o lună înainte de izbucnirea scandalului de la Școala nr. 10 din București. Guvernul nu s-a deranjat să-mi transmită vreun răspuns nici până astăzi! Sesizam atunci Guvernului că practica colectătii fondului școlii sau a fondului clasei a depășit în unele școli chiar limitele absurdului. Părinții sunt terorizați, somați și chiar amenințați să contribuie financiar la bugetele neoficiale ale unor școli. La Constanța o parte dintre părinți îmi sesizaseră înspăimântați că elevii Liceului Teoretic „Traian” din Municipiul Constanța primeau acasă, la adresele de domiciliu, somații de plată, în scris, din partea instituției de învățământ. Ce a făcut Victor Ponta ca să stopeze fenomenul? Nimic! Acum propune, cu o falsă preocupare, investigații la nivel național, care să analizeze dacă fenomenul „Școala 10” este un fenomen național sau nu. Vrea să afle de fapt ceea ce știe toată lumea!”
Deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că, în realitate, lui Victor Ponta îi pasă foarte puțin de situația neplăcută din școli. Lui Victor Ponta nu-i pasă decât de sondaje, de alegerile din 2014 și de cum să satisfacă mai bine pofta baronilor locali: „Victor Ponta nu a dat și nu dă doi bani pe școală sau pe dascăli! Nu a făcut nici un efort să guverneze performant, pentru ca economia să crească și evaziunea să scadă! Preferă să dea bani evazioniștilor și nu dascălilor! Preferă să dea bani baronilor și nu școlilor! Tolerează evaziunea de miliarde de euro din economia românească, în detrimentul unei finanțări adecvate și corecte a educației și cercetării. Era și greu de crezut că Victor Ponta ar fi putut respecta școala, după ce a obținut în mod fraudulos titluri științifice și academice, tocmai din cauza unui sistem care are încă multe carențe. Era imposibil de crezut că Victor Ponta ar respecta reforma din educație, atâta vreme cât proiectul său de guvernare a fost masacrarea Legii nr. 1/2011.”
În privința scandalului din școli, deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că singura soluție sunt părinții: „Când la Palatul Victoria ai un guvern atât de slab, atât de incompetent și de dezinteresat de problemele reale ale societății, când majoritatea parlamentară de aproape 80% votează ca o masă amorfă imediat tot ce visează Victor Ponta, singura soluție rămâne revolta părinților. Îi încurajez pe părinți să nu mai tolereze un minut nedreptățile din sistem și să vorbească fără nici o emoție presei din România despre cazurile ilegale din școli, unele dintre acestea cu puternic iz penal. Nici un părinte să nu mai aștepte de la Guvern minununi, pentru că acestea nu vor veni niciodată, ci poate noi și noi minciuni, coapte bine în laboratoarele de comunicare ale Guvernului.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 martie 2024, 15:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro