Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ștefan Burlacu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primită de domnul deputat Ștefan Burlacu (neafiliat)
Deputatul Ștefan Burlacu (neafiliat) îi solicită președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anchetarea situației prin care rude și fini ai unor parlamentari UNPR ar fi fost făcuți ofițeri ai serviciilor secrete, deoarece aceste acuzații îl vizează pe unul din membrii instituției pe care o conduce.


Având în vedere informațiile apărute în mass-media centrală referitoare la faptul că „mai multe soții de parlamentari racolați de UNPR de la diverse partide, dar și rude de sânge ale acestora, au fost angajate ca informatori ai DIPI, bineînțeles, fictive, doar pentru a primi, lunar, diverse sume de bani”, acesta a solicitat Biroului Permanent al Senatului , în cadrul sesiunii de declarații politice din 10 martie, constituirea unei comisii speciale de anchetă, pentru a verifica veridicitatea acestor supoziții, de o gravitate fără precedent, care îl vizează pe senatorul Gabriel Oprea.

“Mai mult, eu însumi, fiind un fost cadru al unei instituții de forță a statului român, știu cu precizie cât este de important ca aceste structuri militarizate să fie formate numai din profesioniști. Dacă selecția cadrelor nu este bazată pe competențe și loialitate față de România, pot apărea situații limită și riscuri extrem de periculoase pentru securitatea țării noastre”, a declarat acesta în fața colegilor deputați.
Deputatul Ștefan Burlacu atrage atenția asupra gravității situației întrucât au fost implicate instituții care, pentru buna lor funcționare, precum și pentru buna funcționare a democrației românești, trebuie să fie complet desprinse de mediul politic. În această lumină se poate trage concluzia că domnul Gabriel Oprea ar fi ridicat clasicele sinecuri politice la grad de securitate națională, recompensându-și membrii de partid cu grade de ofițeri în structurile de informații ale ministerelor pe care le-a condus.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 10:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro