Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mario-Ernest Caloianu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mario Ernest Caloianu (Grup PP-DD)

În perioada 15 - 20 septembrie domnul deputat Mario Ernest Caloianu a efectuat o vizită în Republica Argentina, la inițiativa Excelenței Sale domnul Claudio Perez Paladino, ambasadorul Argentinei la București.

Programul vizitei a cuprins întâlniri cu oficialități de rang înalt din Argentina și cu reprezentanți ai mediului economic specific domeniului agricol.
Președintele Camerei Deputaților din Congresul Argentinian, Excelenta Sa domnul Julian Andres Dominguez a salutat interesul pentru aplicarea de tehnologii noi în domeniul producției agricole și a apreciat ca o acțiune binevenită initiațiva de a contribui la transferarea de know how care să contribuie la modernizarea agriculturii în România.
Domnul Lorenzo Basso, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii din Argentina, a subliniat necesitatea semnării Memorandumului de colaborare între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România și Ministerul Agriculturii din Argentina și importanța introducerii în Memorandum a referirilor specifice la transferul de tehnologie și efectuarea de studii comune, aspect asupra cărora ministerul român s-a pronunțat pozitiv.
Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților din Congresul Argentinei, domnul Luis Eugenio Bastera, a precizat importanța cadrului legal din cele două țări referitor la domeniul agricol și politicile pentru dezvoltare durabilă a acestora.
Domnul deputat Mario Ernest Caloianu avut, de asemenea, întâlniri cu reprezentanți ai institutelor de cercetări în domeniul agricol și a efectuat mai multe vizite unde a putut fi văzut concret modul în care se practică aplicarea tehnologiilor neconvenționale cu productivitate sporită.
Cu aceasta ocazie, domnul deputat a inițiat demararea unor studii comune în domeniul științelor agricole între Institutul Național de Tehnologie Agricolă INTA - din Argentina și Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protectia Mediului - ICPA București condus de domnul director profesor Mihail Dumitru, care are un rol important în dezvoltarea și aplicarea tehnologiilor inovative în agricultura românească.
Pe parcursul vizitei, domnul deputat a fost asistat de reprezentanți ai Ambasadei României la Buenos Aires.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 23 iulie 2024, 7:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro