Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mario-Ernest Caloianu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Libera circulație a persoanelor și mobilitatea lucrătorilor reprezintă drepturi ale cetățenilor europeni, indiferent de naționalitate. Românii care muncesc în statele membre ale Uniunii Europene, îndeosebi în Italia și Spania, sunt, în marea lor majoritate, oameni serioși, care contribuie din greu la economia și bunăstarea acelor state, inclusiv la sistemele de protecție socială. S-au integrat fără probleme în societățile respective și reprezintă o resursă valoroasă de capital uman. Românii nu sunt cerșetori sau profitori. Resping categoric această etichetare tendențioasă.
În viața mea profesională am cunoscut experiența de a lucra în Europa Occidentală. Am fost angajat, iar ulterior și director, al unor importante firme din Italia și Spania. Pot afirma în cunoștință de cauză că angajații se diferențiază prin competențe și voința de a munci. Cine diferențiază prin naționalitate, discriminează.
Cel mai mare pericol la adresa proiectului european provine din erodarea suportul popular, democratic. Scăderea încrederii în Uniunea Europeană este generată tocmai de contradicția între valorile europene, pe de o parte și politicile și luările de poziție ale unor politicieni și oficiali europeni, pe de altă parte. Declarația lui Elmar Brok reprezintă încă un trist exemplu în acest sens.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 23 iulie 2024, 8:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro