Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mario-Ernest Caloianu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mario-Ernest Caloianu (Grup PSD)

În calitate de președinte al departamentului relații internaționale a UNPR, deputatul Mario-Ernest Caloianu, membru al grupului parlamentar PSD, a efectuat o vizită de lucru în Italia.

Scopul acesteia a fost de a pune bazele colaborării cu partea italiană în vederea promovării și punerii în practică a proiectului Bursa Electronică de cereale. Preocuparea pentru acest subiect are legatură directă cu zona pe care deputatul o reprezintă în Parlamentul României, respectiv județul Ialomița a cărui economie este în principal bazată pe producția agricolă.
Modul în care în Italia a fost concepută și pusă în operă Bursa de Mărfuri “Telematica” a constituit o reușită, aceasta ajungând ca în numai 2 ani de la inființare să ruleze tranzacții de peste 520 milioane euro anual.
Tranzacțiile se fac în timp real exclusiv on-line, prețurile fiind un autentic rezultat al pieței libere fără intervenția intereselor speculative.
Întâlnirea cu domnul doctor Betoni Francisco – inițiatorul proiectului și totodată cel care a realizat în Italia “Bursa Telematica” a avut drept rezultat o serie de acorduri în vederea preluării acestui proiect de succes și realizarea sa și în România.
Astfel vor avea loc întâlniri oficiale în Italia cu factori de decizie din administrație care au contribuit pentru succesul proiectului la punerea lui în practică.
De asemeni vor fi pregătite propunerile legislative care să reglementeze funcționarea acestui tip de bursă în România, iar dupa 15 ianuarie 2015, se vor desfășura întâlniri tehnice cu organizații și organisme din România prin care deputatul Caloianu dar și doctor Betoni, care va fi de asemenea prezent, vor supune atenției utilitatea înființării unei astfel de instituții.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 14:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro