Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Iulian Bulai > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Iulian Bulai (Grup USR)
Deputatul USR Iulian Bulai a interpelat Ministerul Sănătății cu privire la supraaglomerarea Secției de Pneumologie a Spitalului Municipal Roman

Deputatul USR Neamț, Iulian Bulai, a depus luni, 19 februarie, o interpelare la Ministerul Sănătății cu privire la insuficiența numărului de paturi de pe Secția de Penumologie a Spitalului Municipal Roman în această perioadă. Totodată, prin acest document, parlamentarul nemțean i-a solicitat ministrului Sănătății să găsească o rezolvare a acestei probleme, din cauza căreia există riscul de răspândirii gripei și a virozelor în Spitalul Municipal Roman.

Demersul lui Iulian Bulai vine ca urmare a supraaglomerării secției respective în ultima lună, în foarte multe cazuri pacienții fiind nevoiți să stea câte doi în pat, în condițiile în care Pneumologiei îi este destinat un număr de doar 10 paturi. Mai mult, o monitorizare internă efectuată în perioada 16 ianuarie – 15 februarie arată că doar în zilele de 25, 26 și 29 ianuarie 2018 fiecare bolnav a avut patul lui. De asemenea, pe această secție, în luna decembrie au fost internați 52 de pacienți, în luna ianuarie 59, iar în februarie 50 până în prezent.
„Discutăm despre Secția de Pneumologie a spitalului și despre o perioadă în care situația epidemiologică a gripei și virozelor respiratorii este precară în țară. Există chiar riscul răspândirii gripei și a virozelor în spital dacă nu se intervine pentru a se crea suficiente locuri. Sunt mai multe aspecte afectate în condițiile actuale, respectiv siguranța pacientului, confortul hotelier, acordarea unei asistențe corespunzătoare. Probabil situații asemănătoare se găsesc și în alte spitale din țară, eu știu situația de la Roman și nu e de joacă. Doamna ministru are resursele și informațiile necesare, trebuie să ia măsuri urgent pentru a nu rezolva aceste situații acolo unde se găsesc”, a declarat deputatul Iulian Bulai.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 ianuarie 2023, 5:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro