Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Iulian Bulai > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Luni, 8 aprilie 2019, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Iulian Bulai, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a intervenit în plenul Adunării, formulând o interpelare, adresată Președintelui Comitetului de Miniștri și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, domnul Timo Soini.

În interpelarea sa, deputatul român a precizat faptul că Consiliul Europei a fost fondat în jurul principiului asigurării democrației, urmărind statul de drept și drepturile omului în statele sale membre dar că, în prezent, ne confruntăm cu o serie de probleme mult mai complexe pentru viitorul țărilor noastre și a umanității însăși, și anume, schimbările climatice și problemele de mediu pe care le generează.
Adresându-se Președintelui Comitetului de Miniștri, domnul deputat Bulai a întrebat dacă abordarea protecției mediului și a drepturilor de mediu reprezintă priorități posibile pentru viitorul Consiliului Europei.
În răspunsul său, Președintele Comitetului de Miniștri a declarat că „schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm și provoacă îngrijorare și durere, în special, în rândul tinerilor. Efectele schimbărilor climatice pot avea efecte dezastruoase și vor afecta în mod direct statul de drept și drepturile omului. Această problemă trebuie abordată în mod serios în cadrul Adunării Parlamentare, iar guvernele trebuie să coopereze în acest sens”. Domnia sa a subliniat, totodată, importanța Acordului de la Paris privind problemele climatice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 februarie 2023, 14:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro