Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Iulian Bulai > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Miercuri, 10 aprilie 2019, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Iulian Bulai, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a intervenit în plenul Adunării, formulând o interpelare adresată prim-ministrului georgian, domnul Mamuka Bakhtadze.

În interpelarea sa, deputatul român s-a referit la recentele alegeri din Georgia (noiembrie 2018) care au fost evaluate de observatorii internaționali într-un mod destul de critic, precizând că rambursarea unor împrumuturi bancare pentru aproximativ 600.000 de cetățeni dintr-un fond deținut de președintele partidului de guvernământ și presiunile exercitate asupra angajaților din sectorul public sunt acțiuni care ridică semne de întrebare cu privire la respectarea statului de drept.
Adresându-se prim-ministrului georgian, domnul deputat Bulai a întrebat în ce măsură aceaste lucruri pot să afecteze relația Georgiei cu Europa.
În răspunsul său, prim-ministrul georgian a declarat că ideea retragerii datoriilor a aproximativ 600.000 de cetățeni georgieni i-a aparținut de când era ministrul finanțelor și că aceasta a fost inițiată înainte de alegerea lui ca prim-ministru. A menționat, totodată, faptul că Georgia are o populație de mai puțin de 4 milioane de locuitori și că multe familii nu au mijloace economice cu care să participe la viața economică a țării. Domnia sa a precizat că „proiectul a fost implementat în toamna anului 2018 și că Georgia a primit recent finanțare majoră din partea agențiilor internaționale, iar unul dintre motive a fost chiar implementarea acestui proiect”.
La finalul intervenției sale, prim-ministrul georgian a asigurat încă o dată pe parlamentarii prezenți că acest proiect nu a avut nicio legătură cu alegerile din toamna anului 2018.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 februarie 2023, 15:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro