Mara-Daniela CALISTA
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Mara Daniela Calista și Dumitru Rujan (Grupul parlamentar al PNL)
Se vor deconta terapiile pentru persoanele cu dizabilități

Legea privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități și aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia și de prevenire a instituționalizării, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost adoptată astăzi, 7 decembrie, Camera Deputaților fiind decizională.

Totodată, au fost adoptate și mai multe amendamente foarte importante depuse de parlamentarii PNL Mara Calista și Dumitru Rujan cu privire la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin care statul român va deconta sesiuni de terapie sau transportul. [...]

7 decembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
A fost promulgată legea care prevede pensii mai mari din Piloanele II, III și IV prin impozitarea echilibrată a acestora

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal inițiat de deputații PNL, Mara Calista și Bogdan Huțucă, care a fost adoptat în Camera Deputaților miercuri, 19 octombrie, cu 254 de voturi pentru, a fost promulgat și devine Legea nr.309/2022.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Pensii mai mari pentru mai mulți angajați de la ArcelorMittal Tubular Products Roman

Proiectul de Lege pentru completarea art.30 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice susținut de deputatul PNL Neamț, Mara Calista, a fost adoptat miercuri, 16 noiembrie, cu 244 de voturi pentru. Camera Deputaților este for decizional.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Pensii mai mari din Piloanele II, III și IV prin impozitarea echilibrată a acestora

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal inițiat de deputații PNL, Mara Calista și Bogdan Huțucă, a fost adoptat miercuri, 19 octombrie, cu 254 de voturi pentru.

19 octombrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL Mara Calista a depus inițiativa legislativă privind profesionalizarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare

Deputatul PNL Mara Calista a inițiat și depus, alături de mai mulți colegi parlamentari, propunerea legislativă prin care se stabilește cadrul legal pentru organizarea și funcționarea serviciului extern specializat în resurse umane și salarizare, coordonat de către un expert în legislația muncii acreditat.

26 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Mara Calista și Dumitru Rujan (Grupul parlamentar al PNL)
Deputații PNL Mara Calista și Dumitru Rujan au depus un proiect de lege pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Parlamentarii PNL Mara Calista și Dumitru Rujan au inițiat o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

27 aprilie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Mara Daniela Calista și Bogdan Iulian Huțucă (Grupul parlamentar al PNL)
Deputații PNL Mara Calista și Bogdan Huțucă au depus un proiect de lege care prevede un sistem echitabil de impozitare a pensiilor administrate privat, a celor facultative și a celor ocupaționale

Parlamentarii PNL Mara Calista și Bogdan Huțucă au inițiat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Pentru susținerea acestor modificări li s-au alăturat, prin semnarea proiectului, încă 45 de deputați de la mai multe partide parlamentare.

25 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Mara Daniela Calista și Robert Ionatan Sighiartău (Grupul parlamentar al PNL)
Deputații PNL Mara Calista și Robert Sighiartău au depus un proiect de lege care prevede deduceri fiscale atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cei care au persoane aflate în întreținere

Parlamentarii PNL Mara Calista și Robert Sighiartău au inițiat o propunere legislativă pentru modificarea alin.(1)-(3) ale art.77 din Legea nr.227/2017 privind Codul fiscal. Pentru susținerea acestor modificări li s-au alăturat prin semnarea proiectului încă 50 de deputați de la mai multe partide parlamentare.

24 martie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
13 milioane de români vor primi sprijin financiar pentru plata facturilor la energie!
Salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie!

Milioane de români vor primi sprijin financiar în perioada 1 noiembrie - 31 martie pentru a-și plăti facturile la energie electrică și gaze naturale.

Guvernul a adoptat OUG privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și stabilirea schemei de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze natural pentru sezonul rece 2021-2022, precum și normele metodologice pentru Legea Consumatorului vulnerabil. [...]

5 octombrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Legea consumatorului vulnerabil de energie a fost adoptată! Se acordă sprijin financiar pentru plata facturilor

Legea privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată cu 281 voturi pentru.

7 septembrie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara-Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Moțiunea de cenzură a fost respinsă! Guvernul condus de prim – ministrul PNL Florin Cîțu continuă procesul de modernizare al României

Moțiunea de cenzură a căzut în Parlamentul României. Au fost 201 voturi ale parlamentarilor PSD și AUR, ceea ce a arătat că, din păcate, se consolidează alianța toxică și populistă: PSD-AUR.

Însă coaliția este puternică, unită și pregătită să guverneze cel puțin opt ani de zile de acum încolo. Totodată, sunt convinsă că va trebui să muncim cu toții pentru a repara dezastrul făcut de PSD între 2017-2019. Și nu doar atât! Se vor face investiții, reforme, iar România va face un mare salt înainte. [...]

30 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara-Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Este nevoie de investiții pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili să se simtă protejați

Liberalismul și asistența socială, asociate, au stârnit controverse în ultimele zile. Mai exact, declarația prim-ministrului Florin Cîțu prin care a subliniat faptul că vrea ca prin investiții să oprească cercul vicios al sărăciei.

29 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la reuniunile online, organizate de Uniunea Interparlamentară (UIP) și UN Women, cu ocazia celei de-a 65-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (16-24 martie 2021 – în sistem de videoconferință)

Cu ocazia celei de-a 65-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii, doamnele deputat Mara-Daniela Calista, Secretar al Comitetului Director al Grupului român al Uniunii Interparlamentare (GRUI), Pollyanna-Hanellore Hangan și Elena-Cristina Dinu, membre ale Comitetului Director al GRUI, au participat la o serie de reuniuni online, organizate de Uniunea Interparlamentară (UIP) în colaborare cu UN Women, în perioada 16-24 martie 2021.

25 martie 2021 detalii