Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Vasile Cocoș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Vasile Cocoș (Grupul parlamentar al PSD)

Cu câteva zile în urmă, am promis că voi dona jumătate din indemnația de parlamentar pentru sprijinirea sectorului medical, pentru achiziția de materiale și instrumente specifice și necesare în această perioadă de criză medicală generată de Covid-19.

Luni, 6 aprilie, eram hotărât să fac plata sumei de 5.000 lei pentru donație la nivel național, dar văzând în presa locală solicitarea către autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în aceast sector, am decis a doua zi, fără ezitare, să fac această donație direct Spitalului Județean Vâlcea. Consider că și această unitate are mare nevoie de resurse financiare, pentru a asigura condiții corespunzătoare în activitatea cadrelor medicale, în această perioadă deosebit de grea pentru români.
M-am consultat în prealabil cu domnul Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, care a apreciat gestul pe care l-am făcut, și cu domnul dr. Dan Ponoran, directorul Spitalului Județean Vâlcea, căruia i-am transmis, telefonic, propunerea. Gestul meu s-a bazat pe câteva considerente:
 • sunt cetățean al acestui județ și am obligația civică de a sprijini o unitate spitalicească de urgență la nivel județean, mai ales în aceste condiții speciale și deosebit de grele;
 • am fost votat de cetățenii acestui județ să-i reprezint în Parlamentul României și consider că aceștia merită micul meu gest;
 • nu pot rămâne insensibil la problemele cu care se confruntă personalul care lucrează în sectorul medical (medici, asistenți, infirmieri).
  Sigur că voi continua să sprijin Spitalul Județean Vâlcea și alte unități spitalicești din județul Vâlcea, atât cu donații personale, cât și prin a convinge alte persoane fizice sau juridice să facă donații sau sponzorizări cel puțin în această perioadă specială de urgență.
  Îmi doresc ca vâlcenii să fie sănatoși și să nu aibă nevoie de servicii medicale, dar daca vor avea, să beneficieze de servicii prompte și de calitate.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 24 septembrie 2023, 19:54
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
  E-mail: webmaster@cdep.ro