Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
adrian.cozma@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian-Felician Cozma > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Adrian Felician Cozma (Grupul parlamentar al PNL)
Pedepse mai aspre pentru infractorii care comit acte de violentă împotriva copiilor

Înainte de a fi avocat, înainte de a fi deputat, sunt tată. Violența față de minori a atins cote alarmante. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat în ultimele zile la Hunedoara sau Suceava. Lucrurile nu mai pot rămâne așa!

Am depus o propunere legislativă care să descurajeze violența față de minori. E important ca orice formă de violență să fie aspru pedepsită pentru a ne proteja de violență și de orice formă de tentativă care poate produce vătămarea corporală și mintală a minorilor, în primul rând, și a cetățenilor în general.
Ultimele evenimente ne-au arătat că trebuie să acționăm rapid, fiindcă fiecare dintre noi, fiecare copil, poate fi următoarea victimă. Agresorii trebuie îndepărtați din viața socială.
Copiii trebuie protejați de persoanele violente.
Nu de puține ori, persoanele care utilizează forța și violența împotriva minorilor, și nu numai, au primit pedepse mici, au reușit să revină în libertate foarte ușor și au produs noi violențe, unele extreme care au dus și la moartea unor oameni.
Avem de ales. Alegem viața și integritatea noastră sau riscăm mereu, aplicând o legislație care nu descurajează violența, ci chiar o încurajează.
Avem foarte multe exemple care ne obligă să luăm măsuri pentru protejarea cetățenilor mai ales a celor lipsiți de orice formă de apărare cum
sunt copiii sau bătrânii. Consecințele le știm și sunt tragice. Vătămări corporale grave, boli fizice pe termen îndelungat sau chiar pe viață, probleme privind dezvoltarea capacității cognitive, sindromul stresului post-traumatic, probleme de sănătate mintală, comportamentală, moarte.
Nu există niciun fel de motivare în a înlesni pedepsele unor infractori care utilizează violența și care produc nesiguranță pe străzi.
Nu în ultimul rând, toate aceste fapte reprobabile și comportamentul violent al unor indivizi care se manifestă foarte des, ne costă foarte mult din toate punctele de vedere.
Spre exemplu, dacă violențele de o gravitate mai mare am propus pedeapsă cu detențiunea pe viață.
Am propus majorarea tuturor pedepselor care au ca victime minori.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 6 decembrie 2022, 2:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro