Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.cornelcomsa.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornel-George Comșa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Cornel George Comșa (neafiliat)
Xenofobia - posibil viciu indus societatii românești

În contextul politicii inumane a Guvernului maghiar în privința imigranților, tot mai multe voci din opinia publică românească, pe fondul temerilor de o posibilă invazie a imigranților în Uniunea Europeană dar și în România, se raliază unui discurs xenofob, radical și profund anti-european.

O bună parte din liderii politici maghiari dau dovadă că nu se pot adapta la noua ordine internațională de după cel de-al Doilea Război Mondial care îndeamnă Europa la pace, solidaritate și toleranță. Consolidarea unui discurs naționalist-extremist, pe fondul valurilor de imigranți iregulari, alimentează o politică guvernamentală de extremă dreaptă și îndreaptă în mod nefericit națiunea maghiară spre ură, teamă de amenințări la adresa securității statului și conflicte diplomatice cu vecinii regionali.
Cetățenii români, în special unele organizații neguvernamentale, nu trebuie să intre în acest joc periculos, în această isterie indusă, care nu fac decât să producă o rușine istorică bătrânului continent. Cred în instituțiile statului român și în consensul la nivel politic privind gestionarea crizei imigranților, sperând că putem da asigurări că România este capabilă să primească și să integreze imigranți fără a permite dezechilibre sociale și culturale la nivelul statului. Este un prilej bun pentru noi să ne reafirmăm poziția strategică la nivel regional, statutul de parteneri loiali în cadrul UE și apărători necontestați a valorilor ONU.
În calitate de membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, salut poziția șefului diplomației române, E.S domnul ministru Bogdan Aurescu, cu privire la valorile pe care România trebuie să le apere, chiar și pentru alte state ale Uniunii Europene, și de la care nu trebuie să se abată. De asemenea, informarea Comisiei Europene cu privire la intenția părții maghiare de a construi un gard între România și Ungaria este necesară, în condițiile în care avem de a face cu o dilemă subliminală a securității și cu instrumente nedemocratice de propagare a acesteia, fără a rezolva problema migrației. Este nerealist și profund barbar ca un stat membru al Uniunii Europene să încerce să rezolve prin garduri de sârmă ghimpată, armament și militari o criză umanitară.
Reiterez faptul că societatea românească nu trebuie să se lase atrasă în discursul xenofob, ci are dificila și nobila misiune să apere cu demnitate valorile umaniste, solidaritatea, libertatea, echitatea și democrația.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 0:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro