Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.cornelcomsa.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornel-George Comșa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Cornel George Comșa (neafiliat)
Acreditarea noului ambasador al Statelor Unite ale Americii la București - o certitudine într-un context diplomatic fragil

Domnul deputat Cornel George Comșa salută sosirea în România și prezentarea scrisorilor de acreditare a noului ambasador al Statelor Unite ale Americii, Excelenta Sa domnul Hans Klemm.

Relația privilegiată și parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite rămân unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a țării noastre. Relația noastră bilaterală și din cadrul NATO, participarea comună la multiple programe și proiecte de securitate regională, precum și legăturile permanente, la diferite niveluri, reprezintă expresia interesului nostru comun pentru dezvoltarea în continuare a unor legături din ce în ce mai apropiate, având la bază valorile noastre comune și interesele centrate pe apărarea democrației, a unei economii libere de piață și pentru asigurarea păcii în regiune și în lume.
Dezvoltarea în continuare a parteneriatului strategic dintre țările noastre, aprofundarea relațiilor comerciale și de business, susținerea schimburilor culturale și a modelelor de bune practici în domeniul politicilor publice trebuie să reprezinte în continuare obiectivele fundamentale ale relației dintre țările noastre.
Venirea unui nou ambasador american la București, după aproape trei ani de la plecarea ambasadorului Mark H. Gitenstein, este salutară, într-un context regional complicat, iîn care este nevoie de stabilitate și predictibilitate în această parte a Europei.
Domnul deputat Cornel George Comșa are încredere că Excelenta Sa domnul ambasador Hans Klemm, fiind și diplomat de carieră, va continua munca precedesorilor săi și va reprezenta Statele Unite cu dedicație și profesionalism.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 22:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro