Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
florin.alexe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Florin-Alexandru Alexe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Florin-Alexandru ALEXE, vicepreședinte al Camerei Deputaților
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Seminarul parlamentar de informare și schimburi instituționale organizat de Adunarea Parlamentară a Francofoniei-APF - Tirana, Albania, 18-19 octombrie 2022

În perioada 18-19 octombrie 2022, am participat, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, la Tirana, Albania, la Seminarul parlamentar de informare și schimburi instituționale pe aspecte de etică, deontologie parlamentară și punerea în aplicare a unei politici cadru privind combaterea violențelor împotriva femeilor și a hărțuirii acestora în parlamente.

Evenimentul, organizat de Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), în cadrul acțiunilor de cooperare ale APF pentru 2022, a reunit parlamentari francofoni din Regiunea Europa. [...]

24 octombrie 2022 detalii
  Mesajul președintelui Delegației Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grup PNL), de Ziua Națională a Republicii Franceze

În calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), am plăcerea de a adresa, în această zi importantă, Ziua Națională a Republicii Franceze, tuturor cetățenilor francezi, dar și francofonilor din întreaga lume, cele mai calde gânduri de prietenie și deschidere pentru această democrație ce a oferit lumii întregi valorile de: Liberté, Égalité, Fraternité.

Acest principiu al fraternității l-am resimțit din plin în cadrul cooperării bilaterale și multilaterale pe toată perioada Președinției franceze la Consiliul Uniunii Europene, încheiate cu succes la finalul lunii iunie 2022. [...]

14 iulie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Participarea la cea de-a 47-a Sesiune plenară a APF
Kigali, Rwanda, 6-9 iulie 2022

În perioada 6-9 iulie 2022, am participat, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), la Kigali, Rwanda, la cea de-a 47-a Sesiune plenară a APF.

11 iulie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Legea privind prevenirea și reducerea risipei alimentare a fost depusă în Parlament

Deputatul Florin-Alexandru Alexe, inițiatorul Legii privind diminuarea risipei alimentare, adoptată în legislatura 2012-2016, a depus astăzi, alături de Diana Buzoianu, Bogdan-Gruia Ivan și Zoltán Miklós un proiect de lege care reglementează măsurile necesare pentru reformarea cadrului legislativ privind prevenirea și reducerea risipei alimentare.

27 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)

În perioada 14-15 mai 2022, am participat, la Québec, la reuniunea Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), în calitate de membru al acestei comisii și de Președinte al Delegației Parlamentului României la APF.

17 mai 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În calitate de Președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), particip la Monaco, în perioada 3-5 aprilie 2022, la Conferința Șefilor de delegații membre ale APF din Regiunea Europa.

5 aprilie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională Franceză, domnul deputat Radu-Marin Moisin, și de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe

Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională Franceză din Camera Deputaților, și, respectiv, de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, transmitem cele mai bune gânduri și calde urări poporului francez.

13 iulie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Misiunea de consolidare a Francofoniei în România (23-26 mai 2021) - un succes al diplomației parlamentare francofone

În continuarea reuniunilor organizate la București, oficialii francofoni, alături de președintele Delegației Parlamentului României la APF, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, Ministrul Educației, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, și doamna deputat Simona Bucura-Oprescu, membră a Delegației Parlamentului României la APF, au avut întrevederi la Brașov, ocazie importantă de evidențiere a dimensiunii Francofoniei în acest oraș. Organizarea la nivel administrativ, universitar, lingvistic și economic a fost realizată cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov.

27 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 23-26 mai a.c. are loc o misiune de consolidare a Francofoniei în România a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), condusă de Secretarul general al acestei organizații, domnul Jacques Krabal, și realizată cu sprijinul domnului deputat Florin-Alexandru Alexe, președintele Delegației Parlamentului României la APF, și a domnului senator Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, membru al Delegației Parlamentului României la APF.

24 mai 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Francofoniei, am avut plăcerea de a participa, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), la webinarul organizat, în data 18 martie 2021, de Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Institutelor Francofone din România (GADIF).

18 martie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru Relații cu Organizațiile Internaționale și Uniunea Europeană

Cu ocazia celebrării lunii Francofoniei, în data 15 martie 2021, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, alături de membri ai Delegației, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu și domnul senator Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, a avut o întrevedere la Palatul Parlamentului cu domnul Eric Poppe, reprezentantul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru țările din Europa Centrală și de Est.

15 martie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Alexandru Alexe (Grupul parlamentar al PNL)

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României. Personalitatea Regelui Mihai este cunoscută în întreaga lume, ca un simbol al patriotismului autentic, al demnității și respectului față de valorile perene ale democrației.

19 februarie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 ianuarie 2023, 14:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro