George-Nicolae SIMION
Alte legislaturi
Sunteți aici: | Prima pagina > Legislatura 2020-2024 / Camera Deputatilor > George-Nicolae Simion > Curriculum Vitae |
Camera Deputaților
Legislatura 2020-2024
Curriculum Vitae
Data și locul nașterii: 21.09.1986, Focșani, jud. Vrancea
Cetățenie: ROMÂNĂ
Naționalitate: ROMÂNĂ
Stare civilă: căsătorit
2010 - absolvent al programului de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având ca temă de cercetare „Crimele comunismului”
2008 - licențiat în Administrație și Afaceri la Universitatea din București
2005 - absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București
2019 - publică cartea „Cum i-am cunoscut”, o colecție de eseuri realizate de către autor pe baza propriilor experiențe din ultimii zece ani. Înaintea alegerilor prezidențiale din anul 2019, autorul își pune problema calității conducătorilor pe care națiunea română i-a avut în ultimii 30 de ani și face o radiografie îngrijorătoare a situației actuale.
2015-2018 - se implică activ în organizarea a sute de acțiuni unioniste: „Trimite o carte peste Prut”, campania de informare „Caravana Unirii”, cursurile și atelierele de lucru „Școala de Cultură și Afirmare Românească”, campania „Fără pașaport în Basarabia”, Programul „Liderii pentru Unire”, campania de strângere de semnături „Aducem Basarabia Acasă”, Forumul jurnaliștilor din România și Republica Moldova, „Pactul pentru Basarabia”, acțiuni caritabile pentru elevii și cadrele didactice din liceele românești din regiunea transnistreană, Primul Congres al Reîntregirii Neamului de la Iași, Marea Adunare Centenară din Chișinău, Marșul Centenar, desfășurat pe traseul Alba Iulia-Chișinău, campania „1 milion pentru Unire” sau programul „Cunoaște-ți Țara”.
2017 - înființează la București, alături de alte 100 de organizații din România, Republica Moldova și diaspora „Alianța pentru Centenar”.
2017 - coordonează strângerea de fonduri pentru construcția unei case pentru familia Carpenco din orașul Drochia, Republica Moldova.
2017 - publică cartea „Blocați în labirint”, o radiografie a Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de azi, bazată pe observațiile directe ale autorului. Cartea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru și prezintă motivele pentru care acesta este ultimul stat din Europa.
2012-2020 - Director Marketing la Ideal Proiect Arhitecture & Design
2011 - înființează Platforma Unionistă Acțiunea 2012, compusă din peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă, care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. A început realizarea mai multor proiecte cu preocupări legate de reunificarea celor două state românești, implicând profesori, studenți, cercetători și jurnaliști de pe ambele maluri ale Prutului. De-a lungul anilor, în jurul platformei unioniste au fost organizate manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice și a factorilor decizionali din România și Republica Moldova, precum și a comunității internaționale, cu privire la necesitatea realizării unității naționale.
2006-2011 - organizează acțiuni civice de impact în România și Republica Moldova: autorul „Zilei de doliu national” - 16 mai, protestul „Bălți simte românește”, evenimente tradiționale de marcare a zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia și 27 martie la Chișinău.
2006 - s-a remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mișcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării a introdus mesajul „Basarabia e România”.
2004 - și-a început activitatea civică și a organizat de-a lungul timpului mai multe marșuri unioniste de amploare, atât în România, cât și în Republica Moldova, fiind un militant pentru reunificarea națională.
Este dedicat apărării drepturilor românilor din Harghita și Covasna, protejării resurselor naturale și minerale ale României, reintroducerii istoriei naționale în programa școlară, valorificării diasporei, un lider implicat în multe programe sociale, dar și un promotor al mesajelor patriotice - pentru eroii Revoluției din 1989, pentru Reunificarea Națională, pentru salvarea unor zone importante precum Roșia Montană, pentru susținerea școlilor românești din Cernăuți sau Tiraspol.
27 martie 2022 - președintele Alianței pentru Unirea Românilor
21.12.2020-prezent - deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, membru al Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, membru al Grupului PRO-America, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă.
1 decembrie 2019 - înființează partidul Alianța pentru Unirea Românilor, iar în 2020 a reușit să conducă formațiunea politică în Parlamentul României cu 10%, fiind votat de peste 541.000 de români.
2019 - candidează independent la alegerile pentru Parlamentul European sub sloganul „România Mare în Europa”, obținând 116000 de voturi.
Nu a mai fost membrul vreunui alt partid politic.