Plen
Sittings of the Senate of October 15, 2007
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.139/25-10-2007

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2023 2022 2021
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
06-02-2023
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2023 2022 2021
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2007 > 15-10-2007 Printable version

Sittings of the Senate of October 15, 2007

10. Respingerea Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2007 privind darea unei părți dintr-un imobil în folosință gratuită Ambasadei Franței la București
 
see bill no. L497/2007

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

................................................

La punctul 7 din ordinea de zi avem înscris Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2007 privind darea unei părți dintr-un imobil în folosință gratuită Ambasadei Franței la București.

Raportoare este Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Ofer cuvântul domnului secretar de stat Corneliu Dobrițoiu, pentru a prezenta proiectul de lege. Aveți cuvântul. Microfonul 8.

Domnul Corneliu Dobrițoiu - secretar de stat în Ministerul Apărării:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor senatori, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 51/2007 privind darea unei părți dintr-un imobil în folosință gratuită Ambasadei Franței la București a fost adoptată în considerarea relațiilor de cooperare internațională, stabilite între statul român și cel francez, precum și pentru onorarea angajamentelor asumate prin acord bilateral.

Prin acest demers, s-a răspuns solicitării Ambasadei Franței la București cu privire la punerea la dispoziție a unei părți dintr-un imobil situat în orașul Otopeni, aflat în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării, în scopul realizării unui nou sediu pentru Liceul "Anna de Noailles".

Având în vedere că edificarea acestei instituții este necesară pentru realizarea continuității educării tinerilor, vă adresăm rugămintea de a da acordul dumneavoastră favorabil Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2007.

Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Îl invit pe domnul președinte Jan Vraciu să prezinte raportul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Domnul Jan Vraciu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a luat în dezbatere solicitarea Ambasadei Franței la București pentru darea în folosință a unui imobil, în vederea realizării unui nou sediu pentru Liceul "Anna de Noailles".

Proiectul de lege a primit aviz negativ de la Comisia pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului și a primit aviz favorabil de la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări.

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și-a însușit argumentația din expunerea de motive și a hotărât să adopte raport de admitere.

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc.

Vă consult dacă doriți să interveniți la dezbateri generale.

Vă rog, domnul senator Nicolae Iorga.

Domnul Nicolae Marian Iorga:

Domnule președinte și stimați colegi, Domnul ministru ne-a explicat că este vorba despre un acord bilateral.

Cred că acest acord bilateral trebuia mai mult dezvoltat și mai mult pus la dispoziția noastră, pentru că, vă mărturisesc cu mâna pe inimă, nu mă gândesc la altceva decât să nu jignim marea putere europeană, care este Franța, dându-i, așa, de pomană, un imobil.

După știința mea, în acea parte din imobil sau imobilul, nu am înțeles eu prea bine, s-a aflat, înainte, fostul "Muzeu al Aerului", iar suprafața totală depășește un hectar și ceva.

Dați-mi voie să mă gândesc - nu pot să nu mă gândesc, văzând că acolo se preconizează un liceu -, să mă întorc în timp, la Școala franceză, care s-a mutat la "Bordei", care "Bordei" s-a mutat în spatele Guvernului, ca despăgubiri sau la schimb cu Constanda.

Repet, aș vrea mai multe explicații de la dumneavoastră pe această temă, aș vrea să știu dacă ordonanța a intrat în vigoare și dacă deja se folosește de Ambasada Franței acel imobil, și care este taina.

Noi, nimic.

Iar nimic?!

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Alte intervenții?

Domnul senator Șerban Mihăilescu.

Domnul Petru Șerban Mihăilescu:

Domnule președinte, Eu am două întrebări, pentru că explicațiile oferite sunt extrem de subțiri.

În primul rând aș dori să întreb de când durează această chestiune.

Din datele pe care mi le mai amintesc, noi trebuia demult să facem un asemenea gest de reciprocitate cu partea franceză, dar, din păcate, metoda folosită de Guvern mi se pare total deficitară.

Dânșii, adică Guvernul, transmit săptămânal, sub formă de hotărâri de guvern, zeci de imobile sau părți de imobile dintr-o parte în alta, din proprietate publică în proprietate privată.

Vin tot felul de năzdrăvănii, dar din ce am citit astăzi, acolo, ar necesita mai multe dezbateri decât un proiect de lege.

Calea Victoriei nr. 218, după amintirile mele, fostul sediu al M.I.C.M.-ului... s-a scos o hotărâre de guvern, el fiind deja ras...

Mă rog, tot felul de minuni.

Întrebare: de ce nu s-a discutat cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, care are nenumărate clădiri pe care le putea pune la dispoziție printr-un simplu protocol? De ce nu s-a discutat cu R.A.A.P.P.S.-ul, care nu are în cap decât să vândă tot felul de chestiuni și au mai și luat niște spații acum, printr-o altă hotărâre de guvern? Să pună R.A.A.P.P.S.-ul la dispoziție!

Toate aceste acte nu necesită acceptul Parlamentului.

Dau și o ordonanță de urgență și, iertați-mă, la acest gen de explicații, șansele de a fi promovată sunt foarte mici, mai ales că are și caracter organic.

Nu este prima dată când mă plâng de lipsa de inspirație a Executivului, dar pentru o parte dintr-un imobil nu trebuie să procedeze în acest fel și dacă vor meditații, pot căpăta, dar este prea mult.

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

De asemenea, pentru mai multe întrebări, domnul senator Gheorghe Funar.

Domnul Gheorghe Funar:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Aveți dreptate, am pregătit mai multe întrebări, pornind de la această ordonanță.

Prima întrebare: de ce ordonanță de urgență, și nu un alt act normativ al Guvernului la care făcea referire domnul senator Mihăilescu?

Apoi, o altă întrebare: se aplică principiul reciprocității și în Franța, la Paris? Printr-o lege a Parlamentului francez s-a hotărât să se dea Ambasadei României, respectiv țării noastre, cu titlu gratuit, un imobil similar, cu o suprafață de 1,44 hectare și circa 2.000 de metri pătrați, suprafață construită, pentru a realiza un liceu românesc pentru numeroasa comunitate românească, și nu romă de la Paris?

O altă întrebare: în ipoteza în care și alte ambasade vin cu asemenea solicitări la Guvern, se va proceda la fel și există această posibilitate, această disponibilitate în ceea ce privește satisfacerea unor asemenea cereri?

O altă întrebare: de ce ați acceptat să jigniți marea, puternica și bogata Franță, să-i oferiți cu titlu gratuit acest imobil? Măcar cu chirie să i-l fi dat, ca să nu-i jigniți în felul acesta!

Ultima întrebarea: de ce nu ați oferit acest imobil Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului pentru cămine studențești, și studenții bucureșteni să nu mai fie umiliți și chinuiți să plătească chirii mari?

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Dacă mai sunt și alte intervenții?

Întrebări, în prima fază, pentru domnul secretar de stat.

Domnule ministru Teodor Meleșcanu, aveți cuvântul.

Microfonul 2.

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu - ministrul apărării:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Este pentru o scurtă intervenție de clarificare.

Aș vrea să subliniez, de la bun început, că, potrivit Acordului încheiat între noi și Republica Franceză în legătură cu funcționarea, la București, a liceului francez, s-a convenit ca partea română să ofere localul, iar partea franceză să asigure cheltuielile de funcționare a școlii.

În baza acestui acord, partea franceză a venit cu propunerea de a crea un liceu francez care să corespundă ambițiilor și numărului de elevi români care doreau un liceu francez, care să corespundă ambițiilor și numărului de elevi români care doresc să urmeze cursurile liceului francez, iar transferul în proprietate, o întrebare a domnului senator Funar, este absolut necesar, pentru că, altfel, nu are dreptul nimeni să facă investiția de construire a unui liceu cu toate facilitățile aferente dacă nu sunt proprietari.

Vreau să vă precizez că liceul despre care se vorbește este o bucată de teren, deci nu conține pe el construcții care pot fi închiriate și pot fi folosite.

Sigur că este o întrebare firească legată de principiul reciprocității.

Deocamdată, la Paris nu am avut cereri pentru crearea unui liceu românesc.

Am avut și avem, în continuare, foarte multe cereri ca școlarii din România să urmeze liceul francez, cereri care nu pot fi satisfăcute din motive legate de lipsa imobilelor, lipsa spațiilor necesare.

Aș vrea să subliniez foarte clar că este vorba despre un teren, că este vorba despre o obligație care decurge dintr-un acord pe care noi l-am încheiat și Parlamentul, în înțelepciunea lui, l-a ratificat.

Este o obligație pe care ne-am asumat-o și este o operație în care noi dăm terenul, iar tot ce înseamnă cheltuieli de construcție și de funcționare a școlii rămân, în continuare, în sarcina părții franceze.

Din punctul meu de vedere, domnule președinte, dacă îmi permiteți o sugestie, cred că în cazul în care sunt necesare, și așa cum s-a dovedit din intervențiile domnilor senatori Mihăilescu, Funar, Iorga, în cazul în care este nevoie de clarificări suplimentare, aș vrea să subliniez că suntem la dispoziție și, dacă se consideră că este nevoie de o retrimitere a raportului pentru a avea un supliment de informație, vă asigur că, din punctul meu de vedere ca senator și din punctul de vedere al Ministerului Apărării, reprezentat cu distincție de domnul secretar Dobrițoiu, suntem gata să oferim toate aceste date suplimentare pentru un raport în plus care să dea, dacă vreți, informații mai detaliate în legătură cu obligațiile, cu procedura și cu ceea ce își asumă și partea franceză pentru acest locaș.

Vreau să precizez foarte clar că este vorba despre o școală în care copiii români din București vor avea acces la un liceu de limbă franceză, cu bacalaureat recunoscut în Franța și în toate zonele unde se recunosc diplomele franceze, care oferă unor copii din România o șansă în plus.

Dupa părerea mea, ar trebui să privim cu interes și cu bunăvoință o asemenea cerere, dar, așa cum v-am spus, dacă se doresc informații suplimentare, vă stăm la dispoziție și putem amâna o decizie sau plenul poate să solicite întocmirea unui raport suplimentar.

Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc, domnule ministru.

Stimați colegi, Doar o singură precizare, având în vedere datele de identificare existente în raportul prezentat de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și anexate ordonanței de urgență.

Nu este vorba doar despre un teren în suprafață de 1,44 de hectare, ci este vorba despre un imobil, terenul de 1,44 hectare, construcție desfășurată, 2.690m2, deci este vorba despre un teren cu construcții.

Ofer cuvântul domnului senator Gavrilă Vasilescu.

Domnul Gavrilă Vasilescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor si domnilor colegi, Am două probleme scurte, pe care vreau să le prezint.

Așa este, și domnul senator Meleșcanu ne-a confirmat, pe cale de reciprocitate între țări se procedează în acest fel și este frumos și elegant.

Este posibil, chiar dacă nu se întâmplă oricând, dacă vom avea nevoie sau oricând se va pune problema, pe cale de reciprocitate, putem să primim și noi.

Vreau să clarific un lucru.

S-a spus așa, pentru a se putea construi.

Trebuie să transmitem proprietatea.

Doamnelor și domnilor senatori, Nu se transmite proprietatea, se transmite folosința pe durata existenței construcției, iar în condițiile în care se va dori să se mai extindă, tot pentru destinația care se dorește, se poate autoriza să mai construiască pe acel teren cel ce are folosința pe durata existenței construcției.

Să știți că din acest punct de vedere lucrurile așa stau, iar în ceea ce privește proiectul de lege la asta se referă, numai și numai la folosință.

În cazul în care partea care primește, partea franceză, nu folosește terenul și imobilul pentru destinația pe care o are imobilul respectiv, îi încetează folosința.

Din punct de vedere al legii este lege ordinară, nu este lege organică.

Art. 73 alin. (3) din Constituție, la litera m), vorbește despre regimul general al proprietății și al moștenirii, ori noi nu ne aflăm în situația de a reglementa un regim general al proprietății, ci noi ne aflăm într-o situație particulară și, în aceste condiții, nu suntem în fața unei legi organice.

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Domnule senator Mihai Lupoi, doriți să interveniți? Vă rog, microfonul 2. Poftiți.

Domnul Mihail Lupoi:

Mulțumesc, domnule președinte.

Întâmplător sunt și puțin arhitect.

De aceea, vă spun că autorizația de construcție nu i se poate aproba decât proprietarului terenului.

Asta prevede legea în Romania.

Deci proprietarul terenului, cel care îl are în folosință, va trebui să solicite pentru a primi aprobarea.

Pe bază de reciprocitate ar fi nevoie de cămine studențești pentru studenții care studiază în Franța.

Diploma franceză, după ce am aderat la Comunitatea Europeană, este la fel de valabilă ca cea românească.

Cel mai revoltător, din punctul meu de vedere, care am doi copii, este că a urma cursurile la Școala franceză din București costă o grămadă de bani.

Dacă noi dăm acest teren în folosință gratuită, atunci aș vrea ca și cei ce urmează, cetățenii români care urmează cursurile acestei școli să aibă acces gratuit.

Așa mi se pare firesc.

Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Îl invit pe domnul secretar de stat să ofere răspuns colegilor senatori.

Domnul Corneliu Dobrițoiu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Suplimentar față de intervenția domnului ministru Meleșcanu, aș vrea să supun atenției dumneavoastră următoarele elemente.

Referitor la disponibilitatea Ministerului Apărării de a pune la dispoziție elemente de infrastructură în exces către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului sau către alte autorități locale, cred că această problemă nu poate fi pusă sub semnul lipsei de înțelegere sau de cooperare din partea Ministerului Apărării atâta timp cât noi am pus la dispoziție toate facilitățile solicitate de instituțiile din arcul guvernamental, cât și de la nivelul autorităților locale.

Referitor la caracterul acestui act normativ, doresc să specific următorul aspect: că prin derogare de la prevederile art. 17 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, cu modificările și completările ulterioare, se aprobă darea imobilului, pe care îl avem în discuție, în folosință gratuită Ambasadei Franței la București, în vederea construirii unui nou sediu pentru liceul menționat, pe durata existenței construcției cu această destinație.

Deci, referitor la celelalte aspecte care țin de o informare suplimentară atât a comisiilor, cât și a plenului, mă fac ecoul solicitărilor domnului ministru Meleșcanu, în funcție de dorința dumneavoastră, de a retrimite sau nu acest document în analiza comisiilor de specialitate.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc.

Până în prezent, nu a solicitat nimeni să o restituim la comisie.

Deci dacă nu mai sunt intervenții la dezbateri generale...

Sunt 3 amendamente respinse.

Îl consult pe domnul senator Gheorghe Funar dacă dorește să le susțină.

Microfonul 4

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc, domnule președinte.

Onorat Senat, Primul amendament se referă la art. 1 "se aprobă trecerea unei părți dintr-un imobil identificat conform anexei", pe care ați avut amabilitatea să-l citiți, domnule președinte de ședință, și eu mă bucur că l-ați lecturat, ca să afle de la dumneavoastră și domnul ministru Meleșcanu care este realitatea faptică.

În final, am propus să se aprobe trecerea din administrarea Ministerului Apărării în domeniul statului și în administrarea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului.

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Da. Vă mulțumesc.

Punctul de vedere al inițiatorului.

Domnule secretar de stat, care este punctul de vedere în legătură cu acest amendament?

Domnul Corneliu Dobrițoiu:

Deci rămâne la dispoziția plenului să decidă acest aspect.

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă rog să observați că este o situație diametral opusă cea prezentată de domnul senator Gheorghe Funar, întrucât, în articolul următor, Domnia Sa solicită o chestiune derogatorie și închirierea acestui imobil către Ambasada Franței.

De acord, dar ofeream cuvântul inițiatorului.

Domnul senator Ivan Cismaru.

Domnul Ivan Cismaru:

Domnule președinte, Domnilor colegi, Eu aș vrea să încep cu o întrebare și, după aceea, voi continua.

Actul didactic de pregătire a acestor copii cine-l plătește, statul român, ei, independenți, sau statul francez?

Părerea mea este că nici nu trebuia să vină aici rezolvarea acestei probleme, ci prin transferul actului de administrare către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, minister care domină activitatea didactică și de învățământ din România.

Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului putea, împreună cu omologul său din Franța, să aibă un acord pentru înființarea acestei școli în România, cu predare în limba franceză.

Nu este prima dată.

Brașovul are un liceu unde funcționează acest sistem, în care copiii își susțin bacalaureatul și în limba română, și în limba franceză și primesc diplome de bacalaureat ale școlii franceze, deci nu este un lucru imposibil, și părerea mea este că nici nu trebuia să se ajungă aici, se putea rezolva prin intermediul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, așa cum a spus domnul Funar, pe formula aceasta.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Chestiunea nu este înființarea unui liceu, ci este legată de transferul proprietății.

Este altceva!

Domnul Ivan Cismaru:

Exact!

Intenția finală era de înființare a unui liceu, care se putea rezolva prin Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Da.

Domnul senator Gheorghe Constantin.

Domnul Constantin Gheorghe:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Aș vrea să supun atenției faptul că acest amendament este formulat greșit în fond, pentru că și textul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2007 este redactat greșit, deoarece aici se face o trimitere, un transfer din domeniul public în domeniul privat, iar în acest amendament de fond în domeniul privat și în administrarea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului nu este menționat, drept pentru care, noi dacă votăm, votăm ceva greșit, indiferent de votul pe care îl vom da.

Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Deci domnul senator Gheorghe Funar dorește menținerea imobilului respectiv în domeniul public al statului, pentru că este vorba despre Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, și transferul de la Ministerul Apărării la Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, iar, după aceea, pe baza unor relații despre care vorbea domnul profesor Cismaru, sigur, lucrurile se pot regla între Ministerele Învățământului dintre cele două țări.

Domnul academician Răzvan Theodorescu. Microfonul...

Domnul Emil Răzvan Theodorescu:

Domnule președinte, Stimați colegi, Am impresia că din lipsă de informație plutim într-un anumit vag, deși domnul ministru Meleșcanu a lămurit niște lucruri, dar, din punct de vedere educativ, nu uitați că, în momentul de față, pe strada Christian Tell este o școală franceză care este în sistemul ambasadei, care nu are nimic de-a face cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Este o școală, care funcționează în cadrul ambasadei, unde studiază și elevi români, dar mai ales elevii doritori de limba franceză, copii ai celor din Corpul Diplomatic.

Deci noi avem nevoie de o precizare aici.

Într-adevăr, domnul Funar avea dreptate când vorbea despre Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, dar am sentimentul că nu suntem în acest domeniu, că este o problemă a Ambasadei franceze.

Deci trebuie să ni se dea niște lămuriri, dacă nu, putem discuta mult și bine, dar într-un domeniu pe care nu-l stăpânim.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Dacă nu mai sunt alte intervenții îl invit pe domnul secretar de stat Dobrițoiu să ofere răspunsuri și în legătură cu această ultimă intervenție a domnului academician Răzvan Theodorescu.

Domnul Corneliu Dobrițoiu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Guvernul nu susține amendamentul domnului senator Funar, iar, conform specificației din text, practic, noi oferim în folosință gratuită Ambasadei Franței acea parte din imobil, pentru scopul menționat în textul proiectului de act normativ.

Acest liceu nu intră în sistemul de învățământ românesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Stimați colegi, vă rog să vă ocupați locurile.

Supun votului dumneavoastră amendamentul propus la art. 1 de domnul senator Gheorghe Funar.

Vă rog să vă pronunțați prin vot. Vă rog să votați.

Amendamentul este respins cu 23 de voturi pentru, 19 voturi împotrivă și 19 abțineri.

La art. 2 aveți un alt amendament, domnule senator, dar cele două amendamente sunt legate între ele.

Asta este!

Vă rog, aveți cuvântul.

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc, domnule președinte.

Am primit târziu legătura prin microfon cu dumneavoastră.

Vreau să spun că cele două amendamente sunt legate între ele doar în aparență, pentru că al doilea amendament se referă la art. 2, prin derogare de la prevederile din Legea nr. 213/1998.

Mă bucură faptul că unii colegi au acordat mare interes acestui act normativ și au constatat că din punctul de vedere al Consiliului Legislativ se precizează faptul că această problemă putea și trebuia să fie rezolvată prin hotărâre de guvern.

Dar pentru că acum avem acest proiect de lege, am fost nevoit să vin cu un amendament la art. 2 alin. 1: "în loc de derogare de la prevederile legii", pentru că nu se precizează, comparativ cu Legea nr. 213/1998, de ce solicită și la ce se solicită derogarea, eu am propus "se aprobă închirierea", fără derogare, deci "se închiriază imobilul de Ambasada Franței, în vederea construirii unui sediu nou pentru liceu".

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Da. Doriți să interveniți în legătură cu acest amendament?

Vă rog, domnule secretar de stat, punctul de vedere al Guvernului.

Domnul Corneliu Dobrițoiu:

Guvernul nu susține amendamentul, domnule președinte.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Dacă nu sunt alte intervenții, vă rog să vă exprimați prin vot.

Amendamentul este respins, întrunind 18 voturi pentru, 21 de voturi împotrivă și 25 de abțineri.

La punctul 3 avem eliminarea textului alin. 2.

Vă rog, domnule senator Gheorghe Funar.

Domnul Gheorghe Funar:

Domnule președinte, Onorat Senat, renunț la punctul 3.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Nemaifiind alte intervenții, supun votului dumneavoastră raportul întocmit de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, raport fără amendamente.

În această situație, dacă vă pronunțați prin vot asupra raportului, vă veți pronunța și asupra proiectului de lege.

Este vorba despre un raport fără amendamente.

Precizez că legea are caracter de lege organică.

Supun votului dumneavoastră atât raportul, cât și proiectul de lege.

De asemenea, menționez că Senatul o dezbate în calitate de primă Cameră sesizată.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2007 este respins în Senat, cu 27 de voturi pentru, 18 voturi împotrivă și 21 de abțineri.

Vă mulțumesc.

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 7 february 2023, 6:14
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro