Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din aprilie 2024

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iulian-Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Urgența implementării proiectului pilot pentru managementul performant în spitale propus de Asociația „Dăruiește Viață”

Doresc să aduc în atenție o problemă de o importanță critică pentru sistemul nostru de sănătate: ineficiența managerială în spitalele publice și lipsa de răspuns a Ministerului Sănătății față de inițiativele private care propun soluții concrete și finanțate pentru îmbunătățirea acestui aspect.

15 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biró Rozália-Ibolya, a primit, luni, 15 aprilie, la Palatul Parlamentului, vizita de curtoazie a E.S. domnul Takashi Katae, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în România.

15 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)
Întrevederea președintelui Comisiei pentru afaceri europene, domnul Ștefan Mușoiu, cu E.S. domnul Han Chunlin, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, prilej de dialog constructiv pentru consolidarea relațiilor între România și China

La solicitarea Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu, a avut astăzi, 15 aprilie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. domnul Han Chunlin, ambasadorul R.P.Chineze la București.

15 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iulian Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Pentru o Românie predictibilă și în creștere: De ce susținem cota unică de impozitare

Într-un timp în care lumea se schimbă rapid, avem nevoie de lucruri pe care să ne putem baza. Predictibilitatea în domeniul fiscal este una dintre acestea, fiind o veritabilă ancoră de stabilitate atât pentru economie, cât și pentru societate.

12 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Ioan Lasca (neafiliat)

Deputatul Mihai Lasca a depus marți, 9 aprilie, o plângere penală la Parchetul ÎCCJ împotriva președintelui USR, Cătălin Drulă, pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului, abuz în serviciu și trădare.

12 aprilie 2024 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)
Întrevederea președintelui Comisiei pentru politică externă, doamna Biro Rozalia-Ibolya, cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Federală elvețiană

Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a primit, marți, 9 aprilie, la Palatul Parlamentului, Delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Federală elvețiană (Parlamentul Confederației Elvețiene), din care a făcut parte și domnul Laurent Wehrli, co-președinte al acestui Grup și președinte al Comisiei pentru Politică Externă din Consiliul Național elvețian, oficial care a avut o întrevedere separată cu doamna Biro Rozalia - Ibolya.

11 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Valentin Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
9 septembrie va fi declarată ”Ziua națională a bunicilor”

Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, a depus la Camera Deputaților o propunere legislativă prin care în data de 9 septembrie a fiecărui an va fi sărbătorită ”Ziua națională a bunicilor”, menită să celebreze și să recunoască contribuția semnificativă a bunicilor în societatea românească:

10 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Olivia-Diana Morar (Grupul parlamentar al PNL)
Proiect de lege pentru dezvoltarea economică și încurajarea investițiilor

Deputații PNL Diana Morar, Gabriel Andronache și Sebastian Burduja au depus o propunere legislativă ce are ca scop reglementarea anumitor categorii de societăți active în domeniul imobiliar, care se circumscriu noțiunii de REIT cunoscut la nivel global.

10 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Laurențiu-Daniel Marin (Grupul parlamentar al PSD)
PSD propune introducerea salariului minim european!

Partidul Social Democrat va propune un parcurs predictibil pentru introducerea salariului minim european în legislația românească, astfel încât antreprenorii să își poată stabili din timp politicile salariale pentru proprii angajați.

10 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 9 aprilie 2024, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care a avut următoarea ordine de zi:

1. Propunere legislativă pentru modificarea art.16 alin.(1) din Legea învațământului preuniversitar nr.198/2023 (Plx 103/2024) [...]

9 aprilie 2024 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie, s-a desfășurat în ziua de marți, 9 aprilie, de la ora 13.00. Membrii Comisiei au avut, spre dezbatere și aprobare, următoarea ordine de zi:

9 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea parcurilor industriale, o șansă pentru evoluția predictibilă a României

România are nevoie de transferarea unităților economice de la stat către autoritățile locale, fapt ce presupune modificarea legislației actuale a parcurilor industriale, depășită în prezent.

9 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, a avut marți, 9 aprilie, o întâlnire cu doamna Willemijn van Haaften, ambasadorul Olandei.

9 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În urmă cu exact două luni, salutam adoptarea, de către Guvernul României, a Hotărârii privind clarificarea situației juridice a Liceului Pedagogic ”Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației, județul Maramureș (singurul liceu din România cu predare integrală în limba ucraineană).

Hotărârea menționată reprezintă un răspuns inițial încurajator, clar și coerent, la numeroasele demersuri efectuate de subsemnatul, atât ca parlamentar, cât și ca președinte al Uniunii Ucrainenilor din România, precum și de colegii mei din Uniune, pentru rezolvarea problemelor multiple și grave cu care se confruntă acest liceu, emblematic pentru învățământul cu predare în limba ucraineană din România. [...]

9 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu parlamentele naționale
Privind vizita în România a unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Federală elvețiană
8 - 10 aprilie 2024

În perioada 8-10 aprilie 2024, o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Federală elvețiană (Parlamentul Confederației Elvețiene) se află în vizită la București, acțiunea fiind propusă ca urmare a dorinței exprimate de partea elvețiană, în contextul interesului crescut al parlamentarilor elvețieni pentru relația cu țara noastră.

9 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Salarii europene pentru români

România a intrat în Uniunea Europeană în 2007, iar de atunci nivelul de trai al românilor s-a îmbunătățit semnificativ, dar este încă mult în urma salariilor practicate în statele din Vestul Europei.

9 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Preocupare activă a PSD pentru asigurarea accesului universal la serviciile de sănătate

Conducerea social democrată a Ministerului Sănătății este preocupată activ de restructurarea sistemului de sănătate, astfel încât să reușim în cel mai scurt timp posibil reducerea decalajelor existente față de țările europene.

9 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Vicențiu Grădinaru (Grupul parlamentar AUR)
Tinerii pleacă, iar Guvernul se piaptănă

Motivele pentru care tinerii părăsesc țara sunt diverse. Nu părăsesc România doar cei care au probleme materiale sau cei care pleacă la studii.

9 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iulian Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Pentru Iași și întreaga regiune a Moldovei, introducerea unor trenuri moderne, eficiente și sustenabile înseamnă o îmbunătățire a calității vieții

Doresc să abordez o problemă de maximă importanță pentru viitorul transportului feroviar în România. Recent, am asistat la un eșec major în cadrul Ministerului Transporturilor, referitor la anularea contractului semnat cu PESA pentru achiziția a 62 de trenuri de scurt parcurs - un pas esențial în modernizarea flotei feroviare naționale.

8 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mircia Chelaru (Grupul parlamentar AUR)
Pe front nu luptă banii, nici tancurile simple, ci oamenii, prin sacrificii și jertfă!

Parlamentul României s-a reunit, în data de 2 aprilie 2024, în ședință de plen comună pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și 75 de ani de existență a NATO, ocazie cu care senatorii și deputații au adoptat Declarația Parlamentului României.

În document se amintește că, în urmă cu 20 de ani, la 29 martie 2004,România a devenit membru al Alianței Nord-Atlantice, cea mai importantă și puternică organizație politică și de securitate din istorie, iar marcarea celor două decenii de la aderarea României la NATO precede aniversarea a 75 de ani de la semnarea Tratatului de la Washington. [...]

8 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol

Domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a vizitat, în data de 4 aprilie, alături de parlamentari francofoni, campusul Politehnicii București și Casa Francofoniei din România.

8 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO
Conferința ,,Inteligența artificială - etică și drepturile omului”

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a Senatului României și Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, a organizat luni, 8 aprilie 2024, conferința,,Inteligența Artificială - etică și drepturile omului", un eveniment interdisciplinar și dinamic, caracterizat de un concept inovator.

8 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)
Moment istoric pe linia cooperării parlamentare europene, astăzi, la Atena: domnul deputat Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a semnat un memorandum de înțelegere, pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova

Astăzi, 8 aprilie, la Atena, a avut loc reuniunea trilaterală România – Republica Moldova – Grecia, prilej cu care a fost semnat Memorandumul de Înțelegere dintre Comisiile specializate în afaceri europene ale Parlamentelor celor trei țări.

8 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana-Maria Cătăuță (Grupul parlamentar al PSD)
Aderarea la OCDE este cel mai important obiectiv strategic al României după aderarea la NATO și UE și beneficiază de sprijin atât politic, cât și al întregii societăți

Deputatul Ana-Maria Cătăuță, ca membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a participat, în perioada 3-4 aprilie 2024, la Paris, la reuniunea anuală a Rețelei Parlamentare Globale a OCDE, platformă prin intermediul căreia Secretariatul OCDE implică legislativele naționale în activitatea organizației prin informări și discuții asupra priorităților OCDE. De asemenea, reuniunea oferă parlamentarilor statelor membre, partenere și candidate oportunitatea de a interacționa și de a schimba bune practici.

5 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Iulian Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, solicită măsuri urgente pentru soluționarea crizei mecanicilor de locomotivă și a impactului anulării trenurilor asupra serviciilor feroviare în Iași

În fața unei situații critice care afectează mobilitatea cetățenilor din Iași și regiunea Moldovei, deputatul Alexandru Muraru face apel la Guvernul României și Ministerul Transporturilor pentru a adopta măsuri imediate și concrete.

5 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Valentin Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Președintele PNL Nicolae Ciucă propune Programul de finanțare ”Investim în studenții români din diaspora – STUD-IN-VEST”

Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărășian îl felicită pe președintele Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, pentru inițiativa de a demara un program dedicat încurajării întoarcerii în țară a tinerilor români care studiază în universități de prestigiu din străinătate:

5 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile-Aurel Căuș (Grupul parlamentar al PNL)
NATO, garanția păcii noastre!

Duminică, în România, sărbătorim Ziua NATO. În data de 4 aprilie 1949, în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington, D.C., 12 state fondatoare semnau documentul fondator care avea să stea la baza celei mai de succes alianțe politico-militare din întreaga istorie: Tratatul Atlanticului de Nord (NATO).

La 75 ani de la înființarea sa, cred că putem afirma că NATO a fost adevăratul factor care a menținut pacea în Europa, de-a lungul Războiului Rece și a perioadei care i-a urmat, și tot NATO este factorul care menține și acum pacea Europei, descurajând o eventuală invazie rusească. [...]

5 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cătălina Ciofu (Grupul parlamentar al PNL)
7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, de Ziua Mondială a Sănătății, pe care o marcăm în data de 7 aprilie, am un obicei personal sau, dacă doriți, o tradiție: îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea de care mă bucur eu și familia mea, deoarece fără sănătate nimic din bucuriile vieții nu are sens.

5 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Kiss Janos (Grupul parlamentar al PNL)
Sănătatea pornește de la educație!

Data de 7 aprilie marchează Ziua Mondială a Sănătății, o zi menită, în sine, să reprezinte un prilej de reflecție și de atragere a atenției asupra problematicii complexe și vitale a stării noastre de sănătate.

5 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iulian Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Tinerii români pot conta pe sprijinul Partidului Național Liberal

Partidul Național Liberal se angajează profund în sprijinirea tinerilor, fiind o forță motrice în promovarea și susținerea inițiativelor care abordează interesele și provocările cu care se confruntă această categorie vitală a societății noastre. Prin activitățile noastre extinse și organizațiile de tineret dinamice, ne asumăm rolul de lider în crearea unor oportunități reale pentru tineri, în domenii diverse precum antreprenoriat, educație, sănătate și mediu.

4 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Simina Geanina Daniela Tulbure (neafiliat)
75 de ani de NATO - Reinventarea securității și oportunități pentru România într-o eră de noi provocări

Într-un moment de răscruce, când se marchează 75 de ani de la fondarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Simina Tulbure, voce proeminentă în Parlamentul României pentru politica pro-europeană și pro-transatlantică, reflectă la parcursul și evoluția NATO, subliniind rolul esențial al acestuia în conformarea unui cadru de securitate durabil și în deschiderea unor noi orizonturi pentru România în context internațional.

4 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Programul național „Primul student în familie” încurajează absolvirea cursurilor universitare și integrarea tinerilor în societatea activă

Conducerea PNL a Ministerului Educației a elaborat un apel de proiecte în vederea accesării finanțării Programului național „Primul student în familie”, demers concludent ce își propune stimularea tinerilor pentru a urma cursurile universitare.

4 aprilie 2024 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a Senatului României, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, organizează luni, 8 aprilie 2024, începând cu ora 9.00, conferința ,,Inteligența Artificială - etică și drepturile omului", un eveniment interdisciplinar și dinamic, caracterizat de un concept inovator.

3 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristian - Paul Ichim (neafiliat)
Sărbătorim 20 ani de când România beneficiază de cea mai puternică garanție de securitate după ce a aderat la NATO

La 2 aprilie 2004 a fost arborat oficial drapelul României la NATO, iar în deceniile care au urmat, România a început să-și modernizeze Armata pentru a o aduce cât mai aproape de standardele Alianței. România a intrat atunci împreună cu Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Slovacia și Slovenia.

3 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 2 aprilie 2024, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care a avut următoarea ordine de zi:

3 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Kiss Janos (Grupul parlamentar al PNL)
3 Aprilie - Ziua Jandarmeriei Române

Ziua Jandarmeriei române a fost sărbătorită prima dată la 3 aprilie 1850, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica promulga (în terminologia de astăzi, desigur) "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi", care a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile acesteia rămânând valabile până astăzi în toată istoria Jandarmeriei Române.

3 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile-Aurel Căuș (Grupul parlamentar al PNL)
Despre Jandarmeria Română, de Ziua ei!

În ziua de 3 aprilie 1850, printr-un ucaz domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica confirma hotărârea Divanului obștesc, promulgând, cum am spune astăzi, "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi" sau, cu alte cuvinte, înființând prima Jandarmerie din țările române, însărcinată cu „privegherea siguranței publice, ținerea unei bune orânduieli și ducerea la îndeplinire a legilor”.

3 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Împlinirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO și a 75 de ani de la formarea Alianței Nord-Atlantice reprezintă o excelentă oportunitate de reflecție privind consolidarea rolului României în menținerea securității naționale și regionale și totodată în descurajarea și combaterea amenințărilor convenționale și hibride la adresa acestei securități.

Comunitatea ucraineană din România a participat activ și constant la apropierea României de NATO, la crearea condițiilor pentru atingerea standardelor și îndeplinirea criteriilor specifice aderării, precum și la asumarea unui rol activ de țară membră NATO, într-o regiune cu permanente convulsii geopolitice. [...]

3 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul protejează românii împotriva speculanților

Guvernul a adoptat o serie de măsuri menite să protejeze nivelul de trai al românilor și să limiteze marja de speculații financiare în anumite sectoare cheie.

3 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Mădălina Prună (Grupul parlamentar al USR)
Acordarea de facilități fiscale industriei românești ar fi o veritabilă gură de oxigen

Statul român trebuie să facă mai mult pentru a sprijini industria românească prin mecanisme simple și eficiente în procesul de decarbonare.

3 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Raisa Enachi (neafiliat)
România în NATO – 20 de ani de pace și securitate

În vremuri în care lumea se confruntă cu numeroase provocări, de la conflicte regionale la tensiuni globale, este mai important ca niciodată să ne reamintim de valoarea inestimabilă a păcii.

2 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
20 de ani de securitate Nord-Atlantică

Se împlinesc astăzi 20 de ani de la momentul aderării oficiale a României la NATO și 75 de ani de la înființarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, cea mai redutabilă alianță politico-militară din lume.

2 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Să multiplicăm măsurile de susținere a copiilor care suferă de autism!

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată în fiecare an la 2 aprilie, conform deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi mondială de sensibilizare față de autism pentru a evidenția necesitatea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viață împlinită, ca parte integrantă a societății. [...]

2 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Alin Chirilă (Grupul parlamentar al PSD)
Intrarea în NATO, aderarea la Uniunea Europeană și admiterea în Schengen au fost inițiate și realizate de PSD

Deputatul social-democrat, Alin Chirilă, membru în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a anunțat, cu ocazia marcării a 20 de ani de apartenență la NATO a României, că intrarea în structurile alianței Nord-Atlantice, aderarea la Uniunea Europeană și admiterea în Schengen sunt cele trei mari obiective strategice fundamentale ale țării noastre după căderea comunismului, pentru îndeplinirea cărora PSD a avut un rol decisiv.

2 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Necesitatea stringentă a garantării viitorului copiilor care suferă de afecțiuni ale spectrului autist

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, celebrată astăzi, este un excelent prilej pentru a atrage atenția asupra necesității unor modificări legislative, având în vedere lacunele existente îndeosebi în garantarea unui viitor optimist copiilor care suferă de afecțiuni ale spectrului autist.

2 aprilie 2024 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile-Aurel Căuș (Grupul parlamentar al PNL)
Despre copiii care suferă de autism și cât de importantă este înțelegerea diversității

Astăzi este o zi specială, dar nu în sensul în care ne-am fi dorit să fie. Am fi dorit să fi celebrat ceva, să ne fi bucurat, să fi sărbătorit orice. Din păcate, însă, viața (așa cum mulți dintre noi știm prea bine) nu ne oferă numai motive de bucurie.

2 aprilie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la lucrările celei de-a 148-a Adunări a Uniunii Interparlamentare (UIP) și la reuniunile asociate (Geneva, Elveția, 22-27 martie 2024)

În perioada 22-27 martie 2024, la Geneva, sute de parlamentari din peste 140 de țări s-au reunit pentru a lua parte la lucrările celei de-a 148-a Adunări a Uniunii Interparlamentare (UIP) și la reuniunile asociate, între aceștia numărându-se peste 50 de președinți de parlamente. Aproximativ 36% dintre parlamentari au fost femei și un procent de 27% a fost reprezentat de tineri parlamentari.

1 aprilie 2024 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 aprilie 2024, 17:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro